Çivril İlçe mezarlığında bulunan mezarların tahrip edilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

İnsan kemiklerinin mezarların dışında olduğu ihbarını alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı yetkililere seslendi; “ölülerimize de mi saygı gösteremez hale geldik.”

MEZARLARIN DIŞINDA İNSAN KEMİKLERİ VAR

ÖLÜLERE SAYGI YOK

Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine Çivril İlçe Mezarlığına giden Meclis Üyesi Tunay Yazıcı gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Mezarlıkların korunmasız olduğunu kaydeden Yazıcı; “Bu nasıl bir manzaradır. İnsanın kanını donduruyor. Birçok mezar delik deşik edilmiş. Hayvanlar tarafından kazılmış insan kemiği olduğunu tahmin ettiğimiz kemikler mezar dışına çıkarılmış. Bu mezarlıklarda hiç mi bekçi yok. Hiç mi bakılmıyor mezarlıklara. Ölülerimize de mi saygı gösteremez hale geldik. Yazık bu görünen manzaraya.”dedi.

KAPISIZ MEZARLIK

Çivril İlçe mezarlığının duvarlarının yetersizliği ve kapılarının olmamasına dikkatleri çeken Yazıcı; “Mezarlığın etrafında bazı duvarlar yıkılmış, bazı duvarlar ise bir hayvanların girmesine engel olamayacak kadar alçak. Eskiden kapı olduğu belli olan noktalarda şimdi kapı yok. Kapısız bir mezarlığı ne kadar koruyabilirsiniz ki?” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi