Geçtiğimiz Mayıs ayında tarım işçilerinin yaşadıkları zorlukları gündeme getirmiştik. Haberimizin ardından milletvekilleri ve bazı siyasiler bölgeye gidip yaşanan zorluklara dikkat çekmişlerdi. Yaşananlara duyarsız kalmayan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkalığı(AFAD) tarafından ilçemiz yamanlar mahallesindeki mevsimlik tarım işçilerine içinde toplam 8 adet WC 4 adet banyo bulunan 2 adet konteyner tahsis edildi.

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

DSİ GÜVELİĞİ SAĞLADI
Yamanlar Mahallesinde kendilerine tahsis edilen çadır kentte yaşayan 120 kişinin 40 tanesi ise çocuk. Çocukların düşme tehlikesi bulunan ve oldukça derin olan sulama kanallarının etrafında DSİ tarafından güvenlik önlemleri alınmış etrafı tel ile çevrilmiş durumda. Tabi ki DSİ kanalın akıntılı ve derin olduğunu belirten bir uyarı tabelası koymayı da ihmal etmemiş.
AYDEM İLE SORUNLAR ÇÖZÜLEMİYOR
He

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR ÖNCE VE SONRA

r yılın altı ayını geçirdikleri Yamanlar Mahallesinde bulundukları alanda elektrikleri yok. Yakında bulunan bir işletmeden çekilen bir hat ile elektrik ihtiyaçlarını gidermeye çalışsalar da bu yeterli gelmiyor. Abonelik için müracaat ettiklerini belirten işçiler, “Biz sanki parasını ödemeyecekmişiz gibi bize abonelik verilmiyor. Biz altı ay burada yaşıyoruz. Elektriksiz yaşamak çok zor. Bize çözüm üretmek yerine bir de gelip kendi imkanlarımızla çektiğimiz elektrik için bizlere suçlu muamelesi yapıyorlar.” dediler.
ŞİMDİ SIRA BELEDİYEDE
Yaklaşık 40 tane çocuğun yaşadığı bölgenin bir eksiği de oyun parkı. Kendi imkanları ile yaptıkları dondurma kaplarından oyuncakları ile oynayan çocuklar oyun parkı istiyor. Dört senedir burada yaşadıklarını belirten işçiler, “Her sene biz buraya geliyor ve altı ay kalıyoruz. Çocuklarımız ne yazık ki tam olarak çocukluklarını yaşayamıyorlar. Buraya ilk geldiğimizde doğan çocuğumuz şimdi dört yaşında. Urfa ile Çivril arasında git gellerle büyüyorlar. Tüm çocuklar gibi bizim çocuklarımızın da oynamaya hakkı var. Belediye başkanımız buraya çocuklarımız için bir oyun parkı yaparsa çocuklarımız da biz de çok mutlu oluruz.” ifadelerini kullandı.

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Editör: Haber Merkezi