Çivril’de bulunan ve yıllardır metruk halde bekleyen binalara çözüm bulunmalı.

Yıllar önce yapılmış ancak uzun süredir boş durumda kalan ve bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutmuş binalar tehlike saçıyor.

İlçe merkezinde birçok yerde bulunan ve bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutmuş boş binalar faciaya davetiye çıkartıyor. Çürüyen binaların sokaktan gelip geçenler için tehlike oluştururken bazı binaların da farklı amaçlar için kullanıldığı iddia edildi. Boş ve yıkılmaya yüz tutan evlerin bulunduğu mahallelerde vatandaşlar, insanların yaşamadığı bu binaların yıkılması gerektiğini savunuyor.

Birçok mahallede bulunan ve bakımsızlıktan dolayı yıkılmak üzere olan binalar için hiçbir önlem alınmadan çürümeye terk edildiğini belirten ve binaların büyük tehlike oluşturduğunu ifade eden vatandaşlar, “Bu binaların yanlarından geçerken korkuyoruz. Bu binalar çökerse altında kalacak olan canların hesabını kim verecek. Bu konuda yetkililer gerekli adımı atmalı” dedi.

Daha iyice olanlar farklı amaçlar için kullanılıyor

Bazı vatandaşlarda binaların uyuşturucu ve fuhuş için kullanıldığına dikkat çekerek “mahallelerde bulunan boş binalardan daha yeni gibi olanlar tehlike saçmasa da kullanım amaçları toplum için büyük tehlike oluşturuyor. Bazı binalara özellikle akşam saatlerinde giren çıkan belli olmuyor. Bu tür yerler her türlü yasadışı faaliyet için kullanılıyor. Çocuklara ve gençlere kötü örnek olan bu yerlerin ya yıkılması ya da sürekli kontrol edilmesi gerekiyor” diyerek yetkililere seslendiler.

Editör: Haber Merkezi