Düşük kalorili diyetler uygulamak, yeterli su içmemek yâda yeterli ve dengeli beslenmemek metabolizmayı bozar. Bunun yanında bağırsak probleminin varlığı, tiroid hastalığının olması, diyabet ilaçları kullanmak, mide problemlerine sahip olmak metabolizmayı bozmaktadır.

Metabolizmanın bozuk olduğunu nasıl anlarız? Kabızlık sorunu yaşıyorsanız yâda sık sık ishal oluyorsanız, gaz problemleriniz varsa, beslenmenize dikkat etmenize rağmen kilo sorunu yaşıyorsanız metabolizmanız da yolun gitmeyen bir şeyler var demektir.

Kabızlık ile mücadele için tercih edilmesi gereken besinlerin başında yüksek lifli gıdalar yer almaktadır. Öğünlerinizi bol salata ve kuru meyvelerle süsleyebilirsiniz. Her sabah uyanır uyanmaz 2 su bardağı ılık su içmek kabızlık sorununuzu çözmeye yardım edecektir.

Yeşil çay, Hindistan cevizi yağı, baklagiller, kuru meyveler, kahve gibi besinler fonkiyonel gıdalardır. Metabolizma hızlandırmaya yardımcı olacaktır.

Bunların yanında düzenli fiziksel aktivite yapmak, yeterli ve dengeli beslenmek metabolizma düzenlemek için büyük bir adımdır.

Gün içerisinde maksimum 3 kupa yeşil çay, 1 fincan Türk kahvesi, belirli ölçüler Hindistan cevizi yağı kilo vermeye yardımcı olacaktır.

Baharatlar bağırsak ve mide aktivitenizin çalışmasına yardımcı olacaktır. Tüketilmesi gerekenin üzerinde olan baharat gastrite ve reflüye yol açacaktır. Bununla beraber patlar tarzda ishal görülmesine yol açacaktır. Bu noktada da yine aynı kapıya çıkıyoruz. Besinler panzehirdir, miktarı fazla olan besin zehir…

Düzenli kurubaklagil tüketimi haftada 2 kez önerilmektedir. Pişirme kurallarına uyulmayan kurubaklagil gaz sorunu yaşatacaktır. Tüketimi fazla olan kurubaklagil yine aynı şekilde gaz sorununa neden olacaktır.

Miktarından fazla içilen yeşil çay yüksek tansiyona sebep olur. 3 kupa ile sınırlamak doğru olandır.

Düşük kalorili detoks diyetlerinden ziyade sağlıklı beslenme planı doğrultusunda beslenmek metabolizma sağlığınız için yararlı olacaktır.