Mersin’in Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 asker şehit oldu.

Otobüs sürücüsünün de hayatını kaybettiği kazada 10’u ağır 27 kişi yaralandı.

KKTC’ye sevk edilen askerleri Mersin’e götürmek için yola çıkan bir Turizm firmasına ait otobüs, Mut-Karaman karayolu Zeytinalanı mevkisinde virajı alamayarak şarampole devrildi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 5 askerin şehit olduğu ve sürücünün de hayatını kaybettiği kazada ve 10’u ağır 27 kişi de yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Mut Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İLK AÇIKLAMA VALİLİKTEN GELDİ

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

İlimiz Mut ilçesi Sertavul mevkiinde askeri personel taşıyan sivil otobüs henüz tespit edilemeyen bir sebeple tek taraflı trafik kazası yapmış olup; ilk belirlemelere göre 1 otobüs şoförü ile 5 askerimiz şehit olmuştur. Ağır yaralı 10 askerimiz Mut Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir.

Kaza mahallinde çalışmalar devam etmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

FREN BOŞALMASI GİBİ GÖRÜNÜYOR

Mersin Valisi Ali İhsan Su, yaralıları tedavi gördükleri Mut Devlet Hastanesinde ziyaret etti. Su, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın 07.30 civarında meydana geldiğini belirterek, “Asker taşıyan sivil bir otobüs. Muhtemelen fren boşalması gibi görünüyor ama tahkikat devam ediyor.” dedi.

Kazada bir şoförün yaşamını yitirdiğini, 5 askerin şehit olduğunu dile getiren Su, “Diğer yaralılarımız ayakta tedavi ediliyor. Acil durumları yok. 10 yaralının durumları ağır, tedavileri devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi