Listeler belirlendi çalışmalar başladı.

Milletvekili listelerinin teslim edilmesinin ardından siyasi partilerin teşkilatları çalışmalarına hız verdi.

28’inci dönem Milletvekilliği sıralamalarının belirlenmesinin ardından açıklama yapan Memleket Partisi Çivril İlçe Başkanı Ali Yağcı “önümüzdeki yasama yılında Memleket Partili bir vekilimiz Denizli’yi temsil edecek” dedi.

Demokrasinin gereğini yaptık

MEMLEKETTE HEDEF BİR VEKİL

Listelerin belirlenmesinin ardından çalışmaların daha disiplinli yapıldığını belirten Başkan Ali Yağcı “aday adaylığı sürecinde daha çok aday adayı arkadaşları tanıma, teşkilata kendilerini anlatmalarını ve hedeflerine öncelik veriyorduk. Partimizden aday olmak isteyen isimler delege ve üyelere kendilerini anlattılar. 9 Nisan’da listelerin teslim edilmesinin ardından üyelerimizin seçimi ile bizde Denizli Milletvekili aday sıralamamızı yaptık ve Yüksek Seçim Kuruluna teslim ettik. Aday sıralamasında yer alan arkadaşlar artık çalışmalar başlayacak” dedi. Memleket Partisi olarak aday belirlemede delege ve üyelerin katıldığı ön seçim yapıldığını ifade eden Yağcı “Memleket Partisi olarak bizde tepeden inme tanıdıkla sıralamaya girmek yok. Aday olmak isteyen müracaat etti, delege ve üyelerimizde yapılan ön seçimle kimi nerde görmek istiyorsa oyunu verdi. Memleket Partisi olarak Demokrasinin gereği neyse onu işlettik” dedi.

Gençlerin desteği ile bir vekil gidecek

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’ye özellikle gençlerin çok yoğun ilgi ve sevgi gösterdiğini ifade eden başkan Ali Yağcı “genel başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce özellikle Z kuşağı olarak tabir edilen gençlerden büyük ilgi görüyor. İlk defa oy kullanacak Denizlili gençlerimiz bu seçimde Memleket Partisini meclise taşıyacak. Buna inancımız tam. Gençlerden çok olumlu geri dönüşler ve tepkiler alıyoruz. Cumhuriyet tarihinde belki de gençleri ilk defa bu kadar anlayan bir lider çıktı” dedi.

Gerçek Atatürkçüler Memlekette

Aday listelerinin açıklanmasından sonra bütün partilerin il ve ilçe teşkilatlarında tepki istifaları yaşandığına dikkat çeken Başkan Ali Yağcı “özellikle Millet ittifakı listelerinde kontenjandan yazılan isimler parti örgütlerinde ciddi tepkilere neden oldu. Yıllarını partisine oy vermiş Atatürkçü, Cumhuriyetçi isimlerin bazı partilerde partiden dışlandığına şahit olduk. Bazı partilerin devşirme adaylarla kendi düşünce yapılarına, zihniyetlerine ters isimleri listeye yazmak zorunda kaldığına şahitlik ettik. Bir kez daha gördük ki gerek Atatürkçüler ve gerekse ülke sevdalıları Memleket Partisinde. Her zaman dediğimiz gibi ‘Ne Cumhur, Ne Millet, Tek Yol Memleket’ biz gerçek cumhuriyet sevdalıları gerçek Atatürkçüler ile meclisteki yerimizi alacağız” dedi.

14 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde son sözü Halkın söyleyeceğini belirten Ali Yağcı “14 Mayıs’ta söz de karar da Millette olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi