Kararsız seçmen sandığa gelirse Kılıçdaroğlu kazanır.

Memleket Partisi İlçe Başkanı Ali Yağcı çıkan sonuçların halkın tercihi olduğunu belirterek “herkes çıkan sonuca saygı duymalı ve söylemlerini, davranışlarını, vaatlerini yeniden gözden geçirmeli” dedi.

Genel Başkanları Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden çekilmek zorunda bırakılması ile Demokrasinin büyük bir yara aldığını belirten Ali Yağcı “biz Memleket partisi olarak üçüncü bir yol, daha farklı bir yönetim ve herkesi kucaklayan bir sistem önermiştik. Yapılan linç ve yargısız infaz sonrası Muharrem İnce’nin yarıştan çekilmesi, demokrasi adına çok büyük bir yara” dedi.

14 Mayıs seçimleri sonrası gazetemize bir değerlendirme açıklamamsı yapan Memleket Partisi İlçe Başkanı Ali Yağcı sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini ifade etti. Seçimin ikinci tura kalmasının iyi okunması gerektiğini belirten Yağcı “sandıktan çıkan sonuca göre halk her iki adaya da ‘sen’ dememiştir. Burada seçime giren adaylar kadar adayların partileri de oturup düşünmeli. Demek ki seçmen ve halk farklı bir arayış içinde. Aynı söylemler, aynı vaatler, aynı eleştiriler halkı bu seçimde tatmin etmedi. Halk kendini anlayan derdine çözüm üreten bir sistem ve lideri istiyor” dedi.

Partilerin strateji ve söylemleri değişmeli

İkinci tur seçimleri için adayların ve partilerin stratejilerini değiştirmesi gerektiğini ifade eden İlçe Başkanı Ali Yağcı “mevcut adaylar bu güne kadar yürüttükleri seçim çalışmasına göre başarı elde edemedi. Onun için söylem ve stratejilerini değiştirerek ikinci tur hazırlıklarını sürdürmeleri gerekiyor. Seçmenin istek ve beklentilerini iyi görmeleri bu yönde söylemler geliştirmeleri gerekiyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde tüm adaylar yeni bir yol haritası çizecek ve yeniden seçmen karşısına çıkacak” dedi.

Katılım oranı artarsa Kılıçdaroğlu kazanır

Hem ülke genelinde hem de Çivril özelinde sandığa gitmeyen bir kesim olduğuna dikkat çeken Yağcı “sonuçlara baktığımız zaman ülke genelinde de Çivril özelinde de sandığa gitmeyen bir kesim var. Bu oran azımsanacak bir oran değil. Bu kesim mutlak surette sandığa çekilmeli ve oy kullandırılmalı. Eğer Türkiye genelinde seçime katılım oranı artarsa kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanma şansı artar” dedi.

Muharrem İnce Linç edildi

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Türkiye’nin önünde bir şans olduğunu vurgulayan Ali Yağcı “ Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı olduğunda Türkiye’de siyaset adına güzel şeyler olacağına inandık ve onunla birlikte bir yola çıktık. Ama üzülerek gördük ki seçim sürecinde Muharrem İnce siyasi bir linçe maruz kaldı. Sanatçılardan medyaya her kesim insafsızca genel başkanımıza saldırdı. Saldıranlar aslında karşıt görüşlü olanlar değildi. Aynı yolda yürüyen söylem farklılığı olan kişilerdi. Geldiğimiz noktada kırmanın dökmenin kimseye faydası olmadığı ortaya çıktı” dedi.

Editör: Haber Merkezi