Çivril Ziraat Odası seçimli genel kurulu yapıldı.

Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan seçimli genel kurulda üç isim başkanlık için başvuru yaptı.

Çivril Ziraat Odası genel kurulu yapıldı. Oda başkanlığı seçiminin de yapıldığı genel kurulda mevcut başkan Mehmet Özkul, Mehmet Güngör ve Uğur Oruç başkanlık için başvuru yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda Mehmet Güngör mevcut başkan Mehmet Özkul adına seçimden çekildi. Divan oluşturulmasının ardından önceki dönem faaliyet raporu ve bilançonun ibra edilmesinden sonra başkan adaylarının konuşma ve yönetim kurulu üyelerinin tanıtımı yapıldı.

MEHMET ÖZKUL BAŞKANLIĞA DEVAM DEDİ MEHMET ÖZKUL BAŞKANLIĞA DEVAM DEDİ MEHMET ÖZKUL BAŞKANLIĞA DEVAM DEDİ MEHMET ÖZKUL BAŞKANLIĞA DEVAM DEDİ MEHMET ÖZKUL BAŞKANLIĞA DEVAM DEDİ MEHMET ÖZKUL BAŞKANLIĞA DEVAM DEDİ MEHMET ÖZKUL BAŞKANLIĞA DEVAM DEDİ MEHMET ÖZKUL BAŞKANLIĞA DEVAM DEDİ MEHMET ÖZKUL BAŞKANLIĞA DEVAM DEDİ

Seçime katılan delegelere hitaben konuşan başkan Mehmet Özkul Çivrilli çiftçilerin Denizli’deki en kaliteli hizmeti aldıklarını belirterek “yıllardır binlerce üyesine kaliteli hizmet vererek bugün haklı bir gururu birlikte yaşadığımız Ziraat Odası başkanlığımızın olağan kongresine hepinizi hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Ürettiği ürünlerle yurt kalkınmasına katkıda bulunan değerli çiftçilerimize ve saygıdeğer misafirlerimize kurulumuza katıldıkları için teşekkür ediyor, sizleri en içten duygularımla saygıyla selamlıyorum. Bugün burada Çivril Ziraat Odasının olağan meclis ve yönetim kurulu seçimi için toplanmış bulunmaktayız. Seçimimizin ülkemiz ve çiftçilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Değerli arkadaşlarım biliyorsunuz Ziraat Odamız Çivril’de 1954 yılında faaliyete başlamıştır. Kurulduğu tarihten itibaren 1997 yılına kadar üye aidatlarından başka hiçbir geliri olmayan ve bünyesinde çalışan personelin ücretini dahi zorluklarla karşılayan bir kurum olarak sizlere ve çiftçilerimize hizmet etmeye çalışmıştır. 1997 yılından sonra ise yapılan kanuni değişikliklerle odamızın mali durumu düzelmiş ve bu imkanla her platformda çiftçimizin sesi ve tercümanı olmuştur. Ben bu vesile ile bizim yönetimimize kadar görev alan, odamıza emek veren bütün arkadaşlarıma, ölenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı bir yaşam dileyerek huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Değerli dostlar, Kıymetli delegeler, 2011 yılından bu yana Çivril İZraat Odası yönetim kurulu başkanı olarak bu görevin onurunu taşımaya devam ediyorum. Biz burada arkadaşlarımla birlikte kanunlar çerçevesinde çiftçilerimizin hak ve menfaatlerini korumaya çalışıyoruz. Tüm sorunlarımızı en üst mercilere bildiriyoruz. Çalışmalarımızı bu düşüncelerle büyük bir gayretle sürdüreceğiz. Görevde olduğumuz süre içerisinde Faaliyet Raporunda da geçen bir çok hizmeti çiftçilerimize sunmayı başardık.

Muhterem misafirlerimiz bütün bunları yaparken de siz değerli üyelerimizin güvenlerini zedeleyecek hiçbir istinafta muhatap olmadık, bugüne kadar odamızın adı hiçbir adli olayda geçmedi, laf değil iş ürettik.

Siz saygıdeğer delegelerimizin dürüst her türlü şaibeden uzak ve uyum içinde bir Ziraat Odası görmek isteyeceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken Ziraat Odamızın daha önce olduğu gibi bundan sonrada yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde dürüst, hukuka saygılı, ve şeffaf yönetim ile çiftçilerimizin sesi olmaya devam edeceğimi bildirir bu duygu ve düşünce ve duygularla genel kurulumuzun ülkemize, milletimize, çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler hepinize en derin saygılarımı sunarım” dedi.

Başkan adaylarının konuşmalarının ardından yapılan seçimde mevcut Başkan Mehmet Özkul kullanılan 79 oyun 45’ini alarak yeniden başkan seçildi.

80 delegenin katıldığı seçimlerde 79 oy geçerli sayılırken diğer aday Uğur Oruç 34 delegenin oyunu almayı başardı.

Editör: Haber Merkezi