Çivril Belediye meclis üyesi Tunay Yazıcı muhalefet üyelerinin mecliste baskı altına alındığını belirterek “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” düsturu çiğneniyor dedi.

Ekim ayı meclis toplantısında söz hakkı süre kısıtlamasına takılan CHP’li Tunay Yazıcı başkan Niyazi Vural’ın demokrasiyi çiğnediğini belirterek “milletin sesini kısmaya çalışıyorsunuz. Bu demokrasi gaspıdır” dedi.

Ekim ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan ve komisyon raporları hakkında konuşmak isteyen CHP’li Tunay Yazıcı’nın konuşmasıMeclis başkanı Niyazi Vural tarafından kısıtlandı. Başkan Niyazi Vural konuşma için söz hakkı isteyen Tunay Yazıcı’ya grup başkan vekilinin konuştuğunu söyleyerek söz vermek istemedi. Başkan Vural’ın kararına sert tepki gösteren Tunay Yazıcı gündem maddeleri ve komisyon raporları hakkında konuşmak ve görüş bildirmek istediğini söyleyerek “biz halkın sesiyiz. Halkımız bizi buraya Çivril için karar almaya gönderdi ama siz milletin sesini kesmeye çalışıyor, bizim sesimizi kısıyorsunuz” dedi.

Tunay Yazıcı’nın tepkisi karşısında geri adım atan başkan Niyazi Vural Tunay Yazıcı’ya konuşma süreniz bir dakika diyerek konuşma hakkı vermek zorunda kaldı.

Meclis sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Tunay Yazıcı başkan Niyazi Vural’ın göreve geldiği günden itibaren muhalefete karşı baskıcı bir yol izlediğini belirterek “başkan Vural göreve geldiğinden itibaren her mecliste muhalefet söz hakkı vermemek için çaba sarfediyor. Kanunda yeri olmamasına karşın her söz istediğimizde söz hakkınız bir dakika diyerek bizi sınırlandırmaya çalışıyor. Meclis Çivril için kararların alındığı yer. Nasıl burada bir dakikada sorun ve çözüm önerisi sunabilirsiniz. Belediye o kadar kötü durumdaki sorunlar bırakın bir dakikayı günlerce anlatsanız çözülecek gibi değil” dedi.

AKP LİLER KONUŞMADIĞI İÇİN BİR DAKİKA ÇOK GELİYOR OLABİLİR

AKP’li meclis üyelerinin meclisteki tavırlarında tepki gösteren Tunay Yazıcı “üç yıl boyunca meclise gelen hiçbir AKP’li ve MHP’li meclis üyesi konuşmadı. Tamam, sorun görmüyorlar onlara göre her şey güllük gülistanlık, bari başkanınıza teşekkür edin meclis üyeliğinin hakkını verin. Başkan Niyazi Vural kendi meclis üyeleri konuşmayınca görüş bildirmeyince bir dakikalık süreyi uzun sanıyor olabilir. Ama belediyeyi getirdiği durum ortada” dedi.

Editör: Haber Merkezi