Meclisin ortak gündem maddesi Suriye’nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı düzenlenen hain saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimiz oldu.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural meclis gündem maddelerine geçmeden önce İdlib’te askerlerimize yapılan saldırı ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında Başkan Vural; “Dün bir yürüyüş düzenledik. Birlik ve beraberliğimizi duyurmak için bir araya geldik, yürüyüşümüzü yaptık. Askerimize Mehmetçiğimize sürekli yanlarında olduğumuzu bu vesile ile duyurmak istedik. Dileğimiz bu tür hadiselerin yaşanmamasıdır. Gündemimiz maalesef üzücü olaylarla dolu. Allah sonumuzu hayır eylesin. Dileğimiz temennimiz bu.” Dedi.

MECLİSTE ŞEHİTLER UNUTULMADI

KARAMAN; “83 MİLYON TÜRK VATANDAŞI TEK YUMRUK”

Gündem maddelerine geçmeden önce söz isteyen MHP Çivril Belediye Meclis Üyesi Lütfi Karaman; “Türkiye zorlu, sancılı ve endişeli bir süreçten geçmektedir. İçinden geçtiğimiz bu sıkıntılı günlerde Türk milletinin birlik ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Millet olmanın değer vermenin önemi böyle zor günlerde daha iyi anlaşılır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasına da yer veren Karaman, Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı, gazilere de acil şifalar diledi.

‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyerek sözlerini noktalayan Karaman; “Şehitler veriyoruz, acı duyuyoruz. Hüzün diyarında filiz filiz açıyoruz. Ancak iman ediyoruz ki, şehitler ölmez vatan bölünmez. Türkiye Cumhuriyeti her türlü namert ve iğrenç operasyonu göğüsleyip ezecek güç ve kudrettedir. Tüm düşmanlarımız milli beka ve namus karşısında yerle yeksan olacaktır. Cumhuriyet kurulduğu günde bu yana Türk Milliyetçileri millet olmanın ve birlik ruhunun önemi üzerinde durmuşlardır. Türkiye’nin milli beka barışını tasfiye etme cüretini gösterenlere karşı 83 milyon Türk vatandaşı tek yumruk, tek ses hareket ederek hainlere göz açtırmayacaktır. Ne mutlu Türkün diyene ” dedi.

MECLİSTE ŞEHİTLER UNUTULMADI

EREN; “ŞEHİT HERKESİN ŞEHİDİ”

İyi Parti Meclis Üyesi Koray Eren; Şehitlerin ülkemizin ortak değerleri olduğunu ifade ederek; “Tabi ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit herkesin şehidi. Herkese başsağlığı diliyoruz. Ülkemize geçmiş olsun.” dedi.

MECLİSTE ŞEHİTLER UNUTULMADI

GÜLLÜ; “YAS İLAN EDİLMELİYDİ”

Bu gün yaşanan sorunların genel siyasetin yarattığı sorunlar olduğunu ifade eden CHP Meclis Üyesi Adem Güllü; ” Geçmişte yapılan yanlışların sonucunda o şehitler hepimizin şehitleridir. Hepimiz onları bağrımıza basıyoruz. 36 şehidin olduğu bir yerde bayrakların yarıya indirip yas ilan edilmesi gerekiyordu. ;Bu tür olayların tekrarlanmaması için elimizden ne geliyorsa yapılmalıyız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi