Çivril Belediyesi Temmuz Ayı Olağan meclis toplantısı 01 Temmuz 2019 Pazartesi günü meclis salonunda gerçekleştirildi.

MECLİSTE İLAÇ TARTIŞMASI

İLAÇLAR İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI DEĞİL

Millet İttifakı CHP’li meclis Üyesi Adem Güllü’nün gündem dışı söz alarak meclise taşıdığı haşere ilaçlamanın dışarıda insanların en yoğun olduğu saatlerde yapılması ile insan sağlığına zarar verip vermediğini sorması üzerine Meclis Başkanı Av. Niyazi Vural şunları kaydetti;

MECLİSTE İLAÇ TARTIŞMASI

“İlaçlama kademeli yapılması gereken bir iş. Gittiğimiz, ziyaret ettiğimiz mahallelerde şöyle bir sıkıntı ile karşılaşıyoruz. İlaçlamayı gece yaptığımız zaman insanlar ilaçlama aracını görmedikleri için neden ilaçlama yapılmıyor, biz kahvede oturuyoruz bir kere ilaçlama aracı geçmedi diyor. İlaçlamayı mümkün olduğunca arı ve diğer canlılara zarar vermeden yapmak için akşam saatlerinde yapmaya çalışıyoruz. Gündüz ya da öğleden sonra yaparsak bu seferde ilaç insan sağlığına zararlı öksürüyoruz diyorlar burada denge sağlamakta biraz sorun yaşıyoruz. Ama biz bu konuda arkadaşlarımızı uyaralım. İnsanların olduğu yerde gerekirse kapatsınlar. Ancak şu konuda sıkıntı yok ilaçlar kesinlikle insan sağlığına zararlı verici ilaçlar değildir” dedi.

MECLİSTE İLAÇ TARTIŞMASI

Başkan Vural’ın yaptığı açıklamanın üzerine söz alan İYİ Parti Meclis üyesi Koray Eren “ilaçlamada kullanılan ilaçlar zehir mi ilaç mı önce bunu açıklayalım onlar zehirse insan sağlığına mutlaka zararı var” dedi.

Ak Parti meclis üyesi Ahmet Akkoyun’un Koray Eren’in konuşmasına cevaben “Elma Panelinde Bornova’dan gelen arkadaşların da söylediği gibi kullanılan ilaçların bir organizmayı yok etmek için kullanılan ilaçlar. Bunlar ilaç olarak ifade edilir ama bunların hepsi zehir. Ama bunlar sivrisinekte karasinekte kullanılan zehir. Kullanılmaz diye bir şey yok. Kullanılan ilaçlar evlerde kullandığımız ilaçlarla aynı” dedi.

İYİ Partili Koray Eren “Başkanım Çivril Belediyesi facebook sayfanızdan yapılan duyuruda insan sağlığına hiçbir zararı yoktur denildi ancak kullanılan ilaç değil zehirdir. Sinekte canlıdır insanda. Onun için insan sağılığına hiçbir zararı yoktur diyemeyiz” dedi.

Başkan Vural, Mücadele kullanılan zehirlerin insan sağlığına zararlı olmadığı konusunda yaşanılan tereddütten dolayı veterinerin açıklama yapması istedi.

Çivril Belediyesi Veterineri; ”Eskiden kullanılan ilaçların içinde mazot vardı. Şu anki kullandığımız ilaçları insan bir bardak içmediği süre içinde solunum yolunda her hangi bir hasara açmaz. Yarım saat kırk beş dakika buna maruz kalırsa deride bir takım alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Saatte 10-15 km hızla bizim köy, kasaba ve şehir merkezinde araçlarımız geziyor.Bu konuda içiniz rahat olsun” şeklinde açıklama yaptı.

Editör: Haber Merkezi