Çivril Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. Birleşimi 1. Oturumunda görüşülen gündem maddelerinin oylanmasında CHP Grup Başkan Vekili ve üyeler arasında fikir ayrılığı oluştu.

Millet İttifakı meclis üyelerinin de yer aldığı ve oy birliği ile hazırlanmış olan komisyon kararına CHP grup sözcüsü Adem Güllü itiraz etti.

MECLİSTE FİKİR AYRILIĞI

Meclisin gündeminin “Çivril Belediyesi sorumluluk alanında kalan Sütlaç Sulama Birliği tesisi alanında bulunan arazilerinde sulama ve damlama sulama ücretinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi olan 16. madde için hazırlanmış olan komisyon raporunun okunması ile Meclis Başkanı Av. Niyazi Vural Tarafından oylamaya sunulan komisyon raporuna Adem Güllü çekimser oy kullandı.

Çivril Belediyesi sorumluluk alanında kalan Sütlaç Sulama Birliği tesisi alanında bulunan arazilerin sulama ücretleri içinde Millet İttifakı meclis üyelerinin de bulunduğu ve oy birliği ile hazırlanmış olan raporun oylanmasında CHP Grup Başkan Vekili Adem Güllü itirazda bulundu. Sulama ücretinin ödenmemesi taktirde kesilecek cezaya itirazı olduğunu belirten Güllü, cezanın çok olduğunu ve bu raporun yeniden düzenlenmesini grubu adına istedi.

Cezanın hemen değil uyarılmasının ardından uygulanması gerektiğini ifade eden Güllü üreticinin durumunun da göz önünde bulundurularak ceza oranlarının düşürülmesini talep etti.

Ödeyen kişilerin hakkının yenileceğini ifade eden meclis başkanı ve diğer meclis üyeleri ile Adem Güllü arasında oluşan fikir ayrılığı tartışmaya neden oldu. Tartışmaların ardından oylamaya sunulan raporu tüm üyelerce onaylanırken Adem Güllü’nün çekimser oyu ile birlikte oy çokluğuyla kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi