Çivril Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısı Niyazi Vural başkanlığında yapıldı.

MECLİSE TARTIŞMALAR DAMGA VURDU

Ekim ayı meclis toplantısına, Başkan yardımcılarının maaş artışları ve 130 parça taşınmazın satılması gündem maddeleri damga vurdu.

Cumhur İttifakından Zeynep Merve Kutlu, Mehmet Çelikoğlu, Yakup Ahmet Şahan ile Millet İttifakından Elvan Çakmakçı ve Semih Dere’nin mazeretleri dolayısıyla katılmadığı meclis toplantısında 11 gündem maddesi görüşülerek komisyonlara havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Tunay Yazıcı Çivrilli vatandaşların sorunlarını dile getirdi.

TUNAY YAZICI MECLİSTE ÇİVRİL ADINA SORDU

Kıralan Demirspor’un başarılarından dolayı kutlayarak sözlerine başlayan Yazıcı, bal liginde başarıya imza atan Kıralan Demirspor için maddi destek verilip verilmeyeceğini sordu.

Çivril meydan parklarında dar gelirli vatandaşların gidebileceği bir yer kalmadığına değinen Yazıcı, “İki güzide parkımız dar gelirlinin garibanın artık gidip oturamadığı bir yer olmuştur. En azından kamusal alanı işgal ederek özellikle yazın gördük ki 23 Nisan Parkında vatandaşların yürüyüş yollarını işgal ettikleri için aileler yürümekte zorluk çektiler. Sınırları belli olmadığı içinde işletme sahipleri istedikleri gibi yolları kullandılar.” Dedi.

Çivril’in hava kirliliğinin kontrol edilip edilmediğini soran Meclis üyesi Tunay Yazıcı, 30 Ağustos İlkokulu çevresinde bulunan çöp ve kötü görüntünün giderilmesi konusunda çalışma yapılmasını istedi.

Doğalgaz çalışmalarında akraba dost ilişkileri veya siyasi yakınlığa göre iş yapıldığını dile getiren Yazıcı, bu konu ile ilgili bir planlamanın yapılıp yapılmadığını sorarak meclise konuyla ilgili detaylı bilgi verilmesini istedi.

Konuşmasına üniversitelerin açılması ve Çivril’e dışarıdan öğrenci gelmesi ile ilgili devam eden Yazıcı, Çivril Belediyesinin üniversite öğrencilerine yönelik ilçede sosyal faaliyetlerin yapılıp yapılmayacağını sordu.

ELMA FESTİVALİNDE 730 BİN LİRA ZARAR EDİLDİ

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Nuran Şafak yapılan Elma Tarım ve kültür Festivalinin amacına ulaşmadığını söyledi. Festival için yapılan 730 bin liralık zararın nereden karşılanacağını soran Nuran Şafak, “Bu zararı karşılamak için mi onca tarla ve arsayı satıyorsunuz” dedi.

Festivalin Çivrilli çiftçiye hiçbir katkı sağlamadığını belirten Şafak, “Festivaller tanıtım içindir. Ama görüyoruz ki bu yıl yaptığınız festival üreticinin içine yaramadı. Çünkü, Çivril’de şeftali 3 liraya satışa sunuldu ve çoğu çiftçi çürüğe vermek zorunda kaldı. Şimdi elma sezonu başladı ve elmanın da değerinde satılmadığı görülmekteyiz. Acaba Çivrilli çiftçilerin ürünlerini değerinde satabilmesi için Çivril belediyesi olarak ne gibi çalışmalarınız olacak. Yoksa görmezlikten mi geleceksiniz?”ifadelerini kullandı.

Muhalefet meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarına cevap veren başkan Niyazi Vural festivallerin kar amacı gütmeyen organizasyonlar olduğunu belirterek “festival düzenlendiği günden itibaren sadece 2019 yılında bizim zamanımızda kar etti. Onun dışında kar etmedi edecek diye de yapılmadı. Evet bu yıl artan maliyetlerden dolayı kasamızdan biraz para çıktı ancak biliyorsunuz ki tanıtım için bir bütçe ayırmak zorundayız. Bu yıl düzenlediğimiz festival ile Çivril bir ay boyunca ülke gündeminde yer aldı. 4 gün boyunca ülkenin farklı noktalarından Çivril’e gelen yüz binlerce kişiyi ağırladık” dedi.

Tunay Yazıcı’nın hava kirliliği sorusuna da açıklık getiren başkan Vural “kış sezonu öncesi gerekli birimler satılan kömürlerin kalite ve kalorisini kontrol ediyor. Bu konuda denetimler tavizsiz sürüyor. Başlattığımız doğalgaz çalışmaları ile Çivril’in kış mevsiminde de temiz bir havası olmasını sağlayacağız” dedi.

BAŞKAN YARDIMCILARININ MAAŞINA ZAM YAPILACAK

Gündem dışı konuşmaların ardından Başkan yardımcılarının maaş artışı ile ilgili maddenin meclis gündemine alınmasını isteyen başkan Vural’a Millet ittifakı meclis üyeleri tepki gösterdi. Başkan yardımcılarının maaşlarına zam yapılmasını doğru bulmadıklarını belirten Millet İttifakı meclis üyeleri konunun neden ek gündem maddesi olarak meclise getirildiğini ve zamanlamasını sordular. Başkan Vural meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede başkan yardımcılarının maaşlarının enflasyon ve artan personel maaşlarının yanında az kaldığını belirterek konunun meclis gündemine alınmasını oyladı. Yapılan oylamada Başkan Yardımcılarının maaşlarına artış yapılması maddesi meclis gündemine alındı.

MİLLET İTTİFAKI ; TARLALAR SATILMASIN BELEDİYE TARIM FAALİYETLERİNE DEVAM ETSİN

Gündem maddelerini görüşmesi sırasında söz alan Millet ittifakı meclis üyeleri Çivril Belediyesinin satışa çıkardığı 130 parça taşınmazla ilgili olarak “ Çivril’de muhtelif mahallelerde bulunan 130 parça arsa ve tarlayı satışa neden çıkartıyorsunuz? Bunlardan bazıları halen tarım arazisi olarak kullanılan ve büyük tarlalar buralar belediyenin kendisinde kalmalı ve ekim tarım faaliyetleri devam ettirilmeli” diyerek görüşlerini sundular.

Millet ittifakı Meclis üyelerinin önerilerini dinleyen başkan Niyazi Vural gündem maddesinin Plan Bütçe ve İmar komisyonuna havale edildiğini komisyonda gerekli uyarıların dikkate alınacağını ve ona göre bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri komisyonlara havale edildi. Çivril belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Cuma gün saat 10.00 toplanmak üzere sona erdi.

Editör: Haber Merkezi