Eylül ayı meclis toplantısının birinci oturumunda yaşanan gerginlik ikinci oturuma da sıçradı.
Pazartesi günü gerçekleşen toplantının birinci oturumunda muhalefetin hiç bir önerisinin kabul edilmemesi millet ittifakı tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Önerilerinin hiç bir şekilde incelenmeden Çivril’in yararına mı yoksa zararına mı olacağı incelenmeden mecliste oy çokluğunu elinde bulunduran iktidar kanadın kabul etmemesi gergin dakikalara neden oldu.
İkinci oturuma sıçrayan bu gerginliğe son noktayı İYİ Parti İlçe Başkanı aynı zamanda Meclis Üyesi Elvan Çakmakçı koydu.
Toplantının başlamasının ardından söz isteyen Çakmakçı, “CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri adına söz alıyorum.
Size bu meclis tarafından 2019-2020 yılı için verilmiş olan bütçenin 17.000000,00 TL’lik kısmını harcayamamış olmanıza rağmen, ortaya çıkardığınız planlı bir yatırımda olmamasına karşın gördüğünüz her yeri günlük nakit akışı kaygılarınız nedeni ile satmak istemenizi doğru bulmuyoruz.
Ama bizler size ne kadar anlatmaya çalışsak ta, siz yine uyarılarımızı dikkate almayacaksınız.

Seçmenlerimizin % 46’sının oyları ile Çivril’imizi temsil eden CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin çalışmalarını veya gündem önergelerini hiç dikkate almadan, Çivril’imize faydalı olup olmayacağını gözetmeksizin sadece partizan bir tavırla dinlememeniz, gündeme almamanız, üzerine konuşulması dahi %3 oy farkıyla almış olduğunuz yetkiyi her seferinde dayatarak izin vermiyor oluşunuzun aslında vatandaşlarımızı görmezden gelmek, düşüncelerini yok saymak anlamına geldiğinin farkında bile değilsiniz.
Başkanlık görevine geldiğiniz toplantıda “Çivril’imizi birlikte yöneteceğiz” demiş olmanıza rağmen, vermiş olduğunuz sözü yerine getirmemektesiniz. Bu yönetim anlayışının Çivril’e zararlı olduğunu ve sürdürülebilir olmadığını düşünmekteyiz.
Size, unutmuş olduğunuz vatandaşlarımızı yeniden hatırlatmak adına bu toplantıya katılmama kararı almış bulunmaktayız…” ifadelerini kullanmasının ardından tüm meclis üyeleri toplantıyı terk etti.
İlk defa üyelerin toplu şekilde salonu terk etmesi ve ilk defa muhalefetsiz bir meclis toplantı ile Çivril belediye meclisi ilklerin yaşandığı bir meclis olarak tarihteki yerini aldı.

MECLİS ÜYELERİ TOPLANTIYI TERK ETTİ

Editör: Haber Merkezi