Çivril Belediyesi 2023 yılı ilk meclis toplantısı yapıldı. CHP’li Nuran Şafak, MHP’li Kerim Doruk ve AK Partili meclis üyeleri Zeynep Merve Kutlu ile Özkan Avcı 2023 yılının ilk meclis toplantısına katılmadı.

Ocak ayı meclis toplantısı iki birleşim halinde tamamlandı. 02 Ocak Pazartesi gün yapılan birinci birleşim birinci oturumda 10 gündem maddesi görüşülerek komisyonalar havale edildi. CHP Grup başkan vekili Semih Dere ve İYİ Parti grup başkanvekili Koray Eren‘in,2022 yılı değerlendirmesi ve Belediye çalışmaları ile yaptığı konuşmaların damga vurduğu meclis toplantısında 2023 yılı Denetim komisyonu üyeleri seçimi yapıldı.

Ocak Ayı Meclis İyi Temennilerle Başladı

Gündem maddeleri görüşmelerine başlamadan önce söz alan CHP grup başkan vekili Semih Dere, meclis üyelerinin ve Çivrillilerin yeni yılını kutlayarak 2023 yılının ülkemize sağlık huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

İYİ Parti grup başkanvekili Koray Eren’de gündem dışı söz alarak “2023 yılının vatanımıza ve Çivril’e hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından meclis toplantısını başlatan Niyazi Vural, alınacak kararların Çivril için hayırlı olmasını diledi.

10 gündem maddesinin yer aldığı Ocak ayı meclisinde,meclis üyeleri 2023 yılında meclisin tatil yapmaması kararı alırken, sözleşmeli personel alınması ve yıllık ücretleri ile huzur hakkı ücretleri ve tarifelerinin belirlenmesi maddelerini Plan Bütçe Komisyonuna havale etti.

Son Üç Yılın En Kısa Toplantısı Oldu

Ocak ayı meclis toplantısı hafta içi devam eden komisyon toplantılarından sonra 6 Ocak Cuma gün2. Birleşim birinci oturum ile devam etti. Komisyonlarda görüşülen tüm gündem maddeleri komisyonlardan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edildi. Ocak ayı meclis toplantısı 2. Birleşim birinci oturumu 2019 seçimlerinden sonra yapılan tüm meclis toplantılarının en tartışmasız ve kısa süren toplantısı olarak kayıtlara geçti.

Meclis toplantısı ikinci birleşimde meclis üyeleri Plan Bütçe ve Genel İşler Komisyonuna havale edilen Çivril Belediyesi tarafından yapılan Hamam Mahallesi Kültür merkezinin Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) olarak kullanılması amacıyla Çivril Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına bir yıl süre ile bedelsiz verilmesini kabul etti.

2023 Yılı Denetim Komisyonu Üyeleri Belirlendi

2 Ocak Pazartesi gün yapılan meclis toplantısında 2023 yılı Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. AK Partili meclis üyeleri Ümmü Dilek Aslan, Mehmet Tüzün, Mehmet Çelikoğlu, CHP’li meclis üyesi Adem Güllü, İYİ parti meclis üyesi Elvan Çakmakçı yapılan oylamada Denetim komisyonunda görev yapmak üzere seçildiler.

Editör: Haber Merkezi