PANDEMİ NEDENİYLE AKSAMALAR OLDU

AK Partili bir belediye meclis üyesi olarak mecliste yapılan çalışmalardan bahsedebilir misiniz?

AK Partili bir belediye meclis üyesi olarak istediğimizi kısa zamanda yaptık desem yalan olur. Covid-19 sebebiyle 3 ay falan meclis toplantılarımızı yapamadık. Covid-19 tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına aldığı gibi Çivril’de de bunun sıkıntılarını yaşadık. Ama bunun altından Allah’ın izniyle kalktık. Elbette eksikliklerimiz de olmuştur, eleştiri de almıştır. Ben buna bağlıyorum. Yapmak istediklerimizi yaptık ve yapmaya çalışıyoruz.

ÇİVRİL GELİRİ OLMAYAN BİR İLÇE

Seçimlerden bu yana yaklaşık iki yıl geçti. Bu süreçte belediyenin yönetimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yönetimle beraber çalışıyoruz. Ben büyükşehir de de meclis üyesiyim. Burada çözemediğimiz sorunları Büyükşehir’de çözmeye çalışıyoruz. Osman başkana her ay gidiyoruz. Grup toplantımız haricinde yüz yüze de görüşme yapıyoruz. Borçlarımız vardı bunları ödüyoruz. Küçükte olsa yatırımlarımız başlıyor. Pandemi döneminde hedeflediğimiz olmadı. Çivril, maalesef geliri olmayan bir ilçe. Bir Honaz, Pamukkale ve Merkezefendi belediyesi gibi değil. Bu demek değildir ki hiçbir şey yapılmayacak. Tabi ki yapılacak. Özdemirci Mahallesi, Irgıllı Mahallesi’nde alt yapı çalışmaları tamamlanıyor. Emirhisar’da parke taşı ve alt yapı çalışmalarını tamamladık. Büyükşehir’de ise daha önceki yıllarda bir sezonda 12-13 defa el iç kurduyla mücadele yaptık. Çiftçi el iç kurdunu yaptı ve çok büyük sıkıntı yaşadı. Biz sorunumuzu Denizli Büyükşehir’e taşıdık. Büyükşehir’in desteği ile feromon tuzak kurduk ve azalttık. Akdeniz meyve sineğine de tuzak kurup sirke dağıttık ve bunda da başarılı olduk. İlaçlama sayısı geçen sene 4-5 kadar düştü. Bu da ihracatta olumu yansıdı. Toplum sağlığı açısından ilaçsız bir ürün ortaya çıkıyor ve hedefimizde bu. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanımıza biraz daha alanları genişletme talebinde bulunduk. Elma üretiminde söz sahibi olan mahallelerimiz var. Bunlar Koçak, Işıklı, Emirhisar bu bölgelere yaygınlaştırıp belediye olarak destekleyerek bakanlıktan destek alarak böyle bir mücadeleyi ön plana çıkarmayı düşünüyoruz. Feromon tuzak için yardımcı olacağız. Ovamızda sulama sıkıntımız var. Vahşi sulamanın önüne geçmemiz lazım. Bunu rantabl kullanmak için damlama sulamaya geçmemiz lazım. Büyükşehir olarak bakanlığa sunduk. 2023’e kadar projelerimiz hazır ve projeleri verdik. Vahşi sulama yapılan yerlerde damlama sulama yapıldığında ürün kalitesi bakımından artış olacak, hem maliyetlerde azalma olacak. Büyükşehir olarak üç mahallede 5 bin metre boru desteği yaptık. 2 senedir ceviz ağacı fidanı dağıtıyoruz. Ceviz bizim için stratejik bir ürün. İlaçlaması daha az ve kırsal alanlarda yetişiyor. Bu dağıttığımız fidanlar yetiştiğinde sayı olarak Türkiye’de ilk sıralarda Denizli yer alacak. Üretim olarak Denizli ilk sıralara yerleşecek. Çivril’de de ceviz fidanı dağıtıldı.

Belediye meclisi oturumlarında zaman zaman gerginlikler ve tartışmalar yaşıyorsunuz. Bu konudaki görüş ve düşünceleriniz nelerdir?

Bunlar olağan şeyler. Biz hepimiz arkadaşız. O günkü gündemle ilgili o tartışmalar olmazsa olmaz. Sıkıntı yok benim için olabilir. Kırmadan, birbirini rencide etmeden olursa daha iyi olur.

Meclise hiç önerge verdiniz mi? Verdiyseniz konu neydi ve istekleriniz belediye yönetimince yerine getirildi mi?

Hiç önerge vermedim. Grup toplantılarında sorun ve sıkıntıları iletiyoruz. Bu sıkıntılarda çözülmez değil, çözülüyor. Önergeden ziyade grup toplantılarında sorunlarımızı dile getirip istişare ediyoruz. Sorunlar öncelik sırasına göre belirleniyor ve ona göre sorunun üzerine gidiliyor.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Son olarak halkımıza yönelik neler söylemek istersiniz?

Şu an da sıkıntılı dönemden geçiyoruz. Bunu en kısa zamandamaske, mesafe ve temizlik gibi önlemlerle inşallah atlatırız. Kahvehaneler açık olmadığı için gidip sorunlarımızı konuşup tartışamıyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağız. Büyükşehir’e Çivril’in sorunlarını iletmeye devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi