Çok sayıda maymunun da yaşadığı büyük bir köye bir gün bir tüccar gelir. Tanesi 100 dolara maymun almak istediğini söyler. Önce köylüler adamın kafadan sakat olduğunu düşünürler. Bu kadar maymunu ne yapacaktır ki! Ancak bir kısım köylüler yakaladıkları maymunları adama götürüp dolarlarını alırlar. Köylüler paraları alınca bu bütün bölgede hızla yayılır.

Tüccar birkaç gün sonra bu sefer her maymuna 200 dolar vereceğini duyurur. Artık tüccarın söylediklerini ciddiye alan tembel köylüler çılgınlar gibi maymun avcılığına çıkarlar. Yakaladıkları maymunları tüccara tanesini 200 dolardan satıp paraları cebe indirirler.

Tüccar tekrar duyuru yapar, maymun başına 500 dolar, der. Köylüler uykuyu yitirmiş, deliler gibi maymun avlarlar. Ortada iyi para dönmektedir, köylülerin kazancı yerindedir, akıllarına hayallerine gelmeyen kazanç köylüleri sevinçten uçurmaktadır.

Köylüler merakla yeni duyuruyu beklerler, ama artık avlanacak maymun da kalmamıştır. Beklenen duyuru gelir! Tüccar kısa bir süre için ayrılmak zorundadır ama yerine bakacak iki adamı tam yetkilidir. Ve giderayak son duyuruda, maymun başına tam 1.000 dolar değer biçer. Dönüşte köylülerden aldığı her maymuna bin dolar ödeyecektir.

Köylülerin aklı fikri para olmuştur! Bir maymun 1.000 dolar! Ama hepsini avladıkları için ortada maymun kalmamıştır. Bütün maymunlar tüccarın kafesindedir.

Bu arada bazı kurnaz, açgözlü köylüler tüccarın adamı ile ilişki kurarlar. Netice olumludur. Tüccarın adamını maymunları satması konusunda ikna ederler. Maymun başına 750 dolara anlaşırlar. Köylü 750 dolar verecek ama 1.000 dolara satacağı her maymundan 250 dolar kar edecektir. Çok maymun almak için çok para gerekmektedir. Köylüler varını yoğunu satar, borç alır ve maymuna yatırırlar.

Köyde bazıları mutlu bir beklenti içindedir. Ama tüccar geri dönmez! Köylüler, adamını ararlar, onun da kaçtığı anlaşılır. Netice olarak köylüler ellerinde tanesi 750 dolara alınmış maymunlarla baş başa kalırlar.

Maymun sistemini hiç unutmayın, aklınızda kalsın. Bu sistem yalnız maymun da çalışmıyor!

Kocaeli Gebze’de 2008-2013 yılları arasında, kendisini ‘peygamber torunu’ olarak tanıtan ‘konut yapma’ vaadiyle para toplayan müteahhit, 1049 kişiyi mağdur etti. O dönemde, iddiaya göre , ‘toplu konut’ yalanıyla para topladığı kişiler arasında kura çekip, bazı kişileri umreye gönderdi haberi sadece 1 örnek.

70 li yılların sonun da Banker Kastelli, Daha sonraları Jet Fadıl, Tosuncuk vs. diye gidiyor hiç unutmam Banker Kastelliye para kaptıranlar en sonun da Kastellinin bürosundan perde, kornejvslerisöküp götürdükleri gazetelere manşet olmuştu.

Sistemin sahası çok geniş! Kolay para kazanmak isteyenler oldukça sistemin için de Maymunalanlar da olacaktır.

Esen kalın.