BAKIM YAPILMAK İÇİN BAŞLADI YARIM KALDI

Köylüler için manevi bir değeri olan türbe bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tuttu.

Çivril’in somak mahallesinde bulunan bir türbe bakım bekliyor. Yüz yıllardır köylü tarafından manevi değer verilen türbe için köy halkı belediyeden destek bekliyor.

Köyde üç tane türbe bulunduğunu belirten muhtar Himmet Çetin diğer yatırların köylü tarafından sürekli bakımın yapıldığını belirterek “yatırlarımızın bakımını kendimiz yapıyoruz. Fakat bu türbenin ihtiyacı bu yıl çok oldu. Çatısı çok eskidi yıkıldı. Köylü altından kalkamadı bizde belediyeden destek ve yardım bekliyoruz” dedi.

O KADAR İŞİN ARASINDA BUNA BAKAMAYIZ

Durumu Çivril Belediye başkanı Latif Selçuk’a ilettiklerini ve olumsuz cevap aldıklarını belirten muhtar Himmet Çetin “türbe için çalışma başlattık ama masraflar çok fazla olunca yarım kaldı. Belediye başkan yardımcısına gittim. Durumu anlattım, destek istedim fakat Latif bey bana ‘bu kadar işin içinde ona bakamayız’ dedi. Somak için değer taşıyan bir yer için kullanılan bu ifadeler hem beni hem köylüyü çok rencide etti” dedi.

İLK DEFA KÖYÜM İÇİN BİR ŞEY İSTEDİM

2019 seçimlerinden sonra Somak köyü için ilk defa belediyeden bir iş konusunda yardım istediğini belirten muhtar Himmet Çetin “Somak köyü olarak kendi işimizi kendimiz görürüz. Hayır’ımızı da tamiratımızı da köylü kendi halleder. Ancak bu türbenin çatısı biraz ustalık isteyen bir iş. Belediye ekiplerinin bir günde halledebileceği bir konu ama nedense olumsuz yanıt aldık” dedi.

KORONAYA KADAR DÜZENLİ MEVLİT OKUTULUYORDU

Türbede her yıl mevlit okutulduğunu belirten muhtar Himmet Çetin “bu türbenin bakımını ve ihtiyaçlarını gören bir ailemiz vardı. Her yıl burada mevlit okutur gereksinimlerini görürlerdi. Korona ile mevlit geleneğimiz sekteye uğradı sonra da aile bireyleri gelemez oldu ve bu duruma geldi. Türbe inşallah tamamen yıkılmadan bir an önce yapılır bakımı yapılır” dedi.

Köy halkının inancına göre türbede yatan zat Yemen savaşına giden ve savaş ortamında zor şartlar altında kalan bir Somak’lı vatandaşın zor durumdan kurtulmasına vesile olmuş, karşılığında da köyde bulunan türbesinde her yıl hayır yapılmasını istemişti.

Editör: Haber Merkezi