Çivril’de bazı mahalleler doğalgaz talebi ile imza topladı. Topladıkları imzaları dilekçe ile birlikte belediye ve Gaz Dağıtım şirketine veren sakinler “bu kış evimizde doğalgaz yakmak istiyoruz” dedi.

Geçen yıl doğalgaz ile tanışan Çivril’de devam eden alt yapı çalışmalarının mahallelerine gelmesini isteyen bazı sakinler imza kampanyası başlattı. Yukarı ve Çarşı mahallesinde yaşayan bazı Çivrilli vatandaşlar doğalgaz hattının bu yıl gelmeyeceğini öğrenince belediye ve gaz dağıtım şirketine dilekçe ile başvuru yaptı. Artan kömür maliyeti ve doğalgazın temizliği ile tanışmak isteyen vatandaşlar “mahallemizin birçok yerine doğalgaz bağlantısı yapılacak ancak Hastane caddesine bağlantı yapılmayacağını öğrendik. Çivril’in en büyük ve kalabalık caddelerinden olan Hastane Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 100 aile bu yıl sokağa doğalgaz gelmesini istiyor. Evlerimizin hemen arka sokaklarında doğalgaz kazı çalışması yapılıyor ama ana cadde bu yıl yapılmayacakmış” diyerek sokak ve evlerine doğalgaz bağlanmasını istediler.

YAKLAŞIK 100 AİLE İMZA VERDİ

Uşak caddesi olarak bilinen ve Belediye binasından Hastaneye kadar olan ana cadde üzerindeki ev ve apartmanlara bu yıl doğalgaz bağlantısı yapılmayacağını öğrendiklerini belirten mahalle sakinleri “Çarşı ve Yukarı mahallenin bazı sokakları ile Hastanenin olduğu bölgeye doğalgaz bağlantısı yapılacağını biliyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Birçok sokak kazıldı evlere apartmanlara bağlantı yapıldı. Ama ana cadde üzerindeki ev ve apartmanalar bu yıl bağlantı yapmayacaklarını söylediler. Bizde hem Çarşı hem Yukarı mahallede yaşayanlar olarak imza topladık. Her yerin kazıldığı ve doğalgaz bağladığı bir dönemde biz neden bu hak ve hizmetten mahrum bırakılıyoruz anlamak güç. Defalarca belediye başkanı Niyazi Vural’a gittik. Doğalgaz istediğimizi ifade ettik. Her seferinde bizi idare etti. Şirkete yönlendirdi şirket temsilcileri bize neresi denirse biz oraya hat çekeriz diyor. Ortada bir şey dönüyor, siyasete oy oranına göre mi yapılıyor abone sayısına göre mi belli değil. Şirket başka bir şey söylüyor belediye başkanı başka bir şey. Biz hibe istemiyoruz sadece paramızla doğalgaz kullanmak istiyoruz” diyerek beklentilerini dile getirdiler.

Çivril’de iki yıl önce başlayan doğalgaz aboneliğinde 2022 yılı itibariyle yaklaşık 400 abone doğalgaz için müracaat etmiş ve bağlantı yaptırdığı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi