Eylül ayı Meclis toplantısın da Meclis üyesi Sayın Semih Dere’yi dinledim konulara hakim olarak konuşma yaptı sorularının çoğunluğuna net cevaplar verilmedi.Kendisini tebrik ediyorum.Çivril olarak Meclis üyelerinden bizim istediğimiz Belediye meclisin de Çivril’in gerçek sorunlarının dile getirilmesi bir mahallede çöp konteyneri yokmuş, vs. gibi eksiklikler İlgili birimlere iletilerek gerekirse belediye başkanına söylenerek çözülmeli eğer çözülmüyorsa bunlar şu gün müracaat edildi şu birimlere bildirildi eksiklikler şu kadar gün oldu hâlâ giderilmedi diyerek Meclis gündemine getirilmeli.
Muhalefet bir mahalleye gidiyor şu eksiklik var diyor Başkan ilgili birimler ilgilensin diyor o olayın çözülüp çözülmediği gündeme gelmiyor. İktidar kanadı meclis üyeleri toplantılarda hiç konuşmuyor en azından kendi mahallemde şu sorunlar var şu olayda şu şekilde davransak daha iyi olmaz mı diyerek görüşlerini neden dile getirmiyorlar? Biz iktidarız sorunlarımızı Belediye içinde çözüyoruz diyorlarsa o zaman Muhalefetin dile getirdiği çözülebilecek sorunlarını da Mecliste gündeme gelmeden çözülsün. Meclis toplantıları eksikleri söyleme ve karşılığında cevapla geçiyor birde çay içilirken çay karıştırma kaşık sesiyle renkleniyor. Komisyonları da tebrik ediyorum bazen haftalarca konuşulması gereken konular 1 -2 günde karara bağlanıyor aslında bu durumu örnek gösterip Cumhurbaşkanlığına Çivril Belediye komisyonlarının hızlı karar alma sistemini bildirmeli Bir EYT sorunu hala komisyonlarda görüşülüyor. Çivril deki sistem gibi olsa EYT sorunu 1 haftada çözülür. Çivril’in tek caddeye şıkışmışlığına çözüm aramak yok. Çivril de otopark sorununa çözüm aramak yok Çivril de kiralık işyeri sıkıntısına çözüm aramak yok. Varsa yoksa Mecliste şu mahallede çöp konteyneri eksik vs. vs. Örneğin Çarşının arka tarafındaki caddeler nasıl canlandırılır. En büyük sorunlardan birisi olan otopark sorunu nasıl çözülür? Hiç dile getirilip çözüm aranmıyor.
Ülkemizdeki çoğu belediye başkanlarının yaptıkları her şeyin üstüne pankart asarak isim yazma fotoğrafını koyma olayı nedir bir türlü anlayamadım?
O beldeye yaptığınız yatırımları Babanızın hayrına kendi cebinizden mi yapıyorsunuz? Zaten göreviniz seçildiğiniz yer için çalışmak değil mi? Belediye başkanı seçilirken bu işleri yapacağınız belli değilmiydi? Bizden toplanan paralarla, o beldeye yatırım yapıp bir de kendi reklamınızı yapıyorsunuz.
2000 li yıllardan beri su sıkıntısı olacağı belliydi Sandıklıya barajlar yapıldı suyumuz azaldı demek kolaycılık o barajlar gökten bir günde inmedi yapımı yıllar sürdü Çivrilli siyasetçiler o zaman neredeydi? Bu sudan Çivril de faydalanıyor örneğin suyun % 30’u, 40’ı Çivril’e bırakılacak diye anlaşılabilirdi. Milletvekillerine durum bir proje olarak sunulup çözüm bulunabilirdi veya Çivril’in su eksikliğini gidermek için çözümler sunulabilirdi Nasıl Aydın Çivril’den Menderes nehrine giden su için müdahale edebiliyorsa Çivril de Sandıklıdan gelen suyun belli bir oran da gelmesini sağlayabilirdi.
Su akıyor Çivril bakıyor…
Esen Kalın.