Karamanlı Mahallesi sınırları içinde bulunan alandan Çivril Belediyesinin bir süre önce kum almaya başladıklarını ifade eden mahalleli son olarak ise tarla yolunun ve sulama kanallarının kaldırılarak çiftçinin mağdur edildiğini söyledi.

Kendisine gelen ihbarı değerlendiren İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren mahalleye giderek incelemelerde bulundu.

Vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğini kaydeden Eren, “Belediyenin kum aldığı alanda arazi yolu bozulmuş. Sulama birliğine ait kanallar bozularak bir kenara atılmış. Bu kanalları kullanan vatandaşların yazın nasıl sulama yapacağı şuan soru işareti? Bu keşmekeşliğe biran önce son verilmesi, vatandaşların arazilerine gidecekleri yolun düzeltilmesi, sulama kanallarının da bir an önce onarılması gerekiyor. Vatandaşlara çile çektirilmemesi gerekiyor.”dedi.

BU KADAR DUYARSIZ ÇALIŞMA GÖRMEDİM

Kum almak için yapılan çalışma esnasında sulama kanallarına verilen zararı eleştirerek bunun milli servete verilen bir zarar olduğunu ifade eden Eren; “Burada bulunduğumuz alan Çivril Belediyesine ait. Buranın belediyeye ait olması buradaki yolu kaldırma ve sulama kanallarını bozma hakkını vermez. Bu yolu ve su kanalını onlarca insan kullanıyor. Sulama büzleri bir daha kullanılamayacak şekilde kırılmış durumda. Bunlar milli servetimiz. Bu kırılan büzlerin zararını kim ödeyecek? Bunlar tekrar yapılırsa kimin cebinden çıkacak. Yöneticilerimizin biraz daha duyarlı, milli servetin varlığına vakıf olmaları gerekmektedir. Büzler kırılmış gelişi güzel atımlı. Yani, bir daha kullanalım diye düşünülüp bir kenara istif edilmemiş. Burası yapılırken yeniden büzler alınacak. O para belediyenin kasasından mı çıkacak? Vatandaşın cebinden mi çıkacak? Nereden çıkacak bu para? Buranın kazılmasına yetki veren kişi tüm bunları düşündü mü? Bu kadar duyarsız bir çalışma görmedim ben. ”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi