Çivril Belediyesi önünde CHP İlçe Örgütü tarafından maske dağıtım etkinliğine katılan Ömer Köseoğlu Çivril’deki açıklanan vaka sayıları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Gerçek rakamlar söylenmediği zaman insanlar olayı ve salgını önemsemediğini söyleyen Ömer Köseoğlu, “İnsanlar gerçek rakamları gördükleri zaman mutlaka üzerlerine düşeni yapacaklardır. Gerçek rakamlar söylenmediği zaman insanlar olayı hafife alıyor. Olayın önemini anlayamıyorlar” dedi.

“HER KONUDA ŞEFFAF OLUNMALI”

İçerisinde maske, dezenfektan ve sabunun yer aldığı hijyen paketi etkinliğine katkı sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi Çivril eski ilçe başkanı Ömer Köseoğlu, etkinlikte yaptığı açıklamada; “Öncelikle vatandaş olarak her türlü konuda özellikle sağlık konusunda yöneticilerin şeffaf olmalarını dilerim. Sağlık konusunda vatandaşları uyarmak gerekiyor. Vaka sayısı nedir? Yatan hasta nedir? İnsanlara bunu anlatmak gerekiyor. İnsanlar gerçek rakamları gördükleri zaman mutlaka üzerlerine düşeni yapacaklardır. Gerçek rakamlar söylenmediği zaman insanlar olayı hafifsiyor. Olayın önemini anlayamıyorlar. Dolayısıyla bütün her şeyi el birliği ile yapmamız lazım. Ben yönetirim oldu anlayışı yok. El birliği ile yapalım. Bu illete karşı halkımız ve yöneticilerimizle el birliğiyle savaşacağız. Bunun için gerçekleri her zaman her yerde söylemek lazım. Siyasilerin, yöneticilerin temel görevi bu olmalı. Sakladığımız zaman, mızrak çuvala sığmadığı zaman, açık ortaya çıktığı zaman, ülke hepimizin, ülkenin gidişatı, ülkenin bu hale gelişi, hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. Onun için şeffaf olalım” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi