Aklıma takılan sorular var.

Bu hastalık dünyayı yeniden şekillendirmek, yönetmek ve para kazanmak için mi üretildi? Yoksa Çinliler yarasa yedikleri için mi?

Ben bilmiyorum ama bilen birileri mutlaka var.

Aklıma takılan sadece sorular değil, anlayamadıklarım da var.

Bizim ülke insanı dahil dünya da o kadar çok hayvan sever var. Hiçbir hayvan sever Çinlilere, “Siz kedi, köpek, yarasa ne bulursanız yiyorsunuz, yiyemezsiniz” demiyor, acaba niye?

Çin nüfusu 1,5 milyar ya, acaba korkuyorlar mı?

Develeri öldürenlere de bir şey demediler.

Bunlar nasıl hayvan severler, hangi hayvanları seviyorlar?

Ben anlayamadım, ya siz?

Eskiden dünyayı Amerika, Rusya gibi devletlerin yönettiğine inanıyordum. Zamanla bu düşüncem değişti. Dünyayı yöneten “Oyun Kurucular” olduğuna inandığım “Derin Güçler” adını verdiğim, para için yapmayacakları hiçbir şey olmayan, sınır tanımayan birileri yönetiyor.

Düşüncem bu.

Büyük paralar kazanmak amacıyla fabrikalarda silahlar üretiyorlar, sonra bu silahlarla insanları öldürüyorlar. Akan kanlar fabrikalarına para olarak akıyor. İnsanlar aç kalmış, ölmüş umurlarında bile değil. Onların tek amacı daha çok para kazanmak.

Korona ile dünyaya yeniden şekil vermeye çalışıyorlar, gibi bir düşünceye kapılıyorum. İnsanları öldürmek için silah üretenler elbette ki virüsler üretmek ve bundan kolay para ve güç kazanmak için de ellerinden geleni yaparlar, diye düşünmekteyim.

Korona biter, yerine başka bir şey gelir.

Ya da yeni versiyonları…

Demem o ki:

Mazlumların çığlığına sessiz kaldıkça, açların feryatlarına kulak tıkadıkça ve bizim gibi duyarsız yığınlar sürüsü çoğaldıkça, bazılarının da dediği gibi:

“Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!”

Koronalı hayata devam.