Aralık ayı meclis toplantısında gündem maddeleri öncesi İYİ Parti meclis üyesi Koray Eren kadın meclis üyelerine karanfil dağıttı.

Belediye meclis toplantı salonunda yapılan Aralık ayı meclis toplantısında gündem maddeleri öncesi söz alarak Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümünü kutlayan İYİ Parti meclis üyesi Koray Eren mecliste bulunan kadın meclis üyelerine karanfil dağıttı.

Atatürk sayesinde Türk kadının dünya kadınlarının birçoğundan önce hak ve özgürlüklerine kavuştuğunu belirten Koray Eren “Türk kadını ölümsüz lideri Mustafa Kemal Atatürk sayesinde 88 yıl önce seçme ve seçilme hakkı kazanarak dünyada ilkleri yaşamıştır. Avrupa’da birçok ülkede kadınların esamesinin okunmadığı bir dönemde Atatürk, ülkenin geleceği ve gelişiminin birinci şartı olarak kadınları görmüş ve hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de yer almaları için seçme seçilme haklarını vermiştir. Bugünün anısına Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği bu özgürlüğün ilelebet yaşatılması adına kadın meclis üyelerimize karanfil vermek istiyorum” dedi.

Eren konuşmasının ardına meclis başkanı Niyazi Vural’dan müsaade isteyerek kadın meclis üyelerine karanfil verdi.

Editör: Haber Merkezi