Çivril Tarım fuarının son günü
CHP Parti Okulu Bölge Eğitim koordinatörü Necdet Bardan tarafından çiftçilere ata tohumu hediye edildi.
S.S. YEŞİL ÇİVRİL VE ÇEVRESİ TARIMSAL ÜRÜNLER ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ Yönetimi Honaz Belediyesi’nin yetiştirdiği yerli tohumları Çivrilli çiftçiler ile buluşturdu. Farklı Domates çeşitlerinin yanı sıra biber, patlıcan gibi sebzelerden oluşan 5000 fidenin, tarım festivalinin son gününde vatandaşlara ücretsiz dağıtımı yapıldı.
Konuyla ilgili olarak bilgilendirme yapan CHP Parti Okulu Bölge Eğitim koordinatörü Necdet Bardan, üreten çiftçilerin her zaman yanında olmaya çalıştıklarını ve destek verdiklerini belirterek “Köylü milletin efendisidir düşüncesi ile çiftçimize ve üreticimize her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Çivril’de ilk defa düzenlenen tarım fuarında çiftçilerimize ata tohumu hediye ederek üretimlerine destek olmak istedik. Honaz Belediyemiz tarafından üretilen ve yaşatılan ata tohumlarını yeni kurulan Yeşil Çivril Ve Çevresi Tarımsal Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifimiz aracılığıyla Çivrilli çiftçilerimizle buluşturduk. Bu vesile ile hem yerli tohum ve ürünlerimize sahip çıktık hem de Çivrilli üreticilerimize tohum desteği sağladık. Üreten ve çalışan Çivril için her zaman destek olacağız” dedi.
FİDELERE ÇİFTÇİDEN YOĞUN İLGİ
CHP Parti Okulu Bölge Eğitim koordinatörü Necdet Bardan tarafından dağıtılan fideler çiftçiden yoğun ilgi gördü. Yerli tohumlara sahip çıkılması ve bunun çiftçilere dağıtılmasını takdir ettiklerini ifade eden çiftçiler, “yetiştirilen ürünlerde her zaman eskinin özlemini duyuyoruz. Eski tohumlarınız yok oldu gitti ve biz çiftçiler buna sahip çıkamadık. Tarım Fuarında ata tohumundan fidelerin dağıtılması bizi çok memnun etti. İnşallah Çivril de Honaz Belediyesi gibi tohumlarımıza sahip çıkıp bunun çoğaltılmasına önayak olur. Honaz Belediyesine ve Necdet Bardan ve kooperatife fideler için çok teşekkür ederiz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi