CHP Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı, Çal Ziraat Odası’nın masaya oturup çiftçiye sormadan fiyat belirlediğini ve açıklanan fiyatlarında oldukça ucuz olduğunu açıklamıştı. Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil, Ömer Dağlı’nın da üzüm aldığını, üstelik taban fiyatının altında üzüm alımı yaptığını söyleyerek, “Şark kurnazlığının böylesi görülmedi. Bizim belirlediğimiz taban fiyatını eleştiren Dağlı, daha ucuza üzüm kapmanın derdinde. Bu ne perhiz ne lahana turşusu” yorumunda bulundu.
Çal’da Çal Garası ve Sultaniye üzümünün taban fiyatlarının belirlenmesinden sonra bazı basın-yayın organlarına açıklamada bulunan CHP Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı, Ziraat Odası’nı eleştirmişti. “Üzüm peşkeş çekiliyor” imasında bulunan Dağlı’nın belirlenen taban fiyatının altında üzüm aldığı ortaya çıktı. Bekilli’deki bir şarap firması adına üzüm alan ve komisyonculuk yapan Ömer Dağlı, geçtiğimiz günlerde bazı basın-yayın organlarına açıklama yapmış, “Üzümleri zararına satıyoruz. Bir masaya oturuldu, çiftçiye sorulmadan Ziraat Odası fiyat belirledi. Çiftçi çocuğunun rızkını üzümden salkımlarından çıkarıyor. Böyle bir satış, böyle bir düzen yok” ifadelerini kullanmıştı.
ÇAL ZİRAAT ODASI BAŞKANI; “CHP’YE DE YANLIŞ BİLGİ VERİLİYOR”
Ömer Dağlı’nın iddialarına cevap veren Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil, “Üzümde taban fiyatları piyasa koşullarına göre belirlendi. Ne üretici ne de alım yapan firmalar zorda kalsın istemedik. Bu yıl korona var. Firmalar ile üreticiler dayanışma içinde bu zorlu günleri atlatmalı. CHP İlçe Başkanı Ömer Dağlı, üzüm fiyatlarının çok düşük belirlendiğini iddia ederek, kurumumu eleştirdi. Piyasa gerçekleri ve ülke gerçekleri, dünya gerçekleri ortada. CHP Genel Merkezi’ne de asılsız bilgiler verip, onları da yanlış bilgilendirdiler. Üzüm komisyonculuğu yapan Ömer Dağlı, şimdi bizim belirlediğimiz taban fiyatının altında üzüm alımı yapıyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Şark kurnazlığının böylesi görülmedi” yorumunda bulundu.

Editör: Haber Merkezi