İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Koray Eren Çivril Belediyesi ve Kızılay iş birliği ile dağıtılan iftar yemeklerinde Ak Parti İlçe başkanının katılmasını eleştirdi.

KIZILAY SİYASİ MALZEME KONUSU OLMASIN

İnsanların dini ve manevi duygularının iftar çadırı ve yemek dağıtımı ile sömürüldüğünü belirten Koray Eren “Çivril’de köylerde iftar çadırı kurup AKP İlçe başkanı ile siyasi şov yapan Kızılay asli işini yapsın. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaç ve isteklerini gidersin” dedi.

Yönetim kurulu ve Meclis üyeleri ile seçim koordinasyon çalışması yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Koray Eren değerlendirmelerde bulunarak partisinin seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Seçim öncesi iktidarın tüm olay ve olgulardan faydalanmaya çalıştığını ifade eden Eren “Bilindiği üzere ülkemizde görülmemiş bir afet yaşandı. Bu afette binlerce canımızı yitirdik.

Günlerce enkaz altında kalan ulaşılamayan vatandaşlarımız oldu. Haftalarca enkazlar kaldırılmaya ve göçük altında kalan vatandaşlara ulaşılmaya çalışıldı. Sonrasında ise oradaki insanlarımızın yemeğe, suya, çadıra, çadırdan öte konteynere, çocuklarımızın geçici de olsa okullara ihtiyacı oldu.

Bütün bu ihtiyaçları karşılayacak kurumları, en başta da Kızılayı günlerce ortalıkta göremedik. Canı yanan, canını kaybeden insanlar bir de açıkta kaldı. Susuz kaldı, çadırsız kaldı. Şimdi Kızılay’ın burada ne yapması gerekir? Türk Kızılay’ı kuruluş amaçlarına geri dönmeli ve Türkiye’de herhangi bir afet, olumsuzluk durumunda tüm yaraları sarmalı, hayırseverlerin topladığı verdiği paralarla alınan çadırları satmamalı ve orada afet bölgesinde kimse aç kalmamalı, kimse susuz kalmamalı.

Kızılay Çivril’de iftar çadırı kursun, yemek dağıtsın, ihtiyaç sahiplerinin yanında olsun ancak Kızılay kendi görevlerini de yapsın. AKP ilçe başkanıyla diğer partilerin ilçe başkanlarıyla yemek dağıtmasın. Bunu devletin kurumlarına inanç ve güveni olan hiçbir Çivrilli istemiyor. Kızılay’ın Türkiye çapında eleştirildiği bu günlerde, ilçe temsilciliğini sayın vekilin kardeşinin yaptığı Kızılay eleştiri malzemesi olmasın” dedi

Editör: Haber Merkezi