Bir insanın ölmeden önce bu dünyaya ve gelecek kuşaklara bırakabileceği en değerli ve önemli şey “kişiliğidir”..İnsanın gerçekten kendisine ait olan,var olmasını sağlayan,tek ve biricik unsurdur.Ayrıca,doğuştan var olan ve önceden belirlenmiş bir şey de değildir.Zaman içerisinde deneyimlerimizle,akıl yürütmelerimizle ve seçimlerimizle oluşur.

Kişilik,elbette gelişmeye açıktır.Önemli olan bu değişim ve dönüşümü bir “tutarsızlık” olarak yorumlamamaktır! İnsanların her zaman iyiye ve doğruya evrimini bekleyemeyiz ,bozuk düzenin etkisiyle bu evrim, yanlışa ve kötüye doğru da olabilir.Evrim sürecinde “çevrenin” etkisi hayli fazladır.

Eğitim bu noktada çok önemli…sadece okulda edinilen bir şey olmamalı,ailede,mahallede,arkadaş çevresinde,medyada,toplumun her alanında olmalıdır.Ahlak ve erdem konusunda eğitilmiş olmak,”kişilik” gelişiminin olmazsa olmazıdır.

Siyasetin temel görevi,insanların doğruya ve iyiye evrimini sağlayacak ortamı yaratmaktır..Bir örnek versek; sadece kariyer edinmek,para kazanmak üzerine tasarlanmış bir eğitim anlayışından doğru ve iyi bir insan çıkar mı?

Son olarak ta; siyaset toplumsal bir etkinlik tir..onu bireysel dürtüleriyle yapmaya çalışanlar genellikle başarısız olurlar..bu yönüyle zor,uğraş gerektiren bazen de “nafile çabalar” olarak görünür.Genel kanı; yalanın,kandırmaca ,çıkar peşinde olanların bu alanda cirit attığıdır.Gelin bunu değiştirelim..özellikle gençler! ülkemizin ve kendi geleceğimiz için siyasete ilgi duyalım. ..

Sağlıcakla kalın…