Aylardır cami avlusunda bulunan tuvaletlerin kapalı olduğunu iddia eden mahalle sakinleri; “Mahallemizin tam göbeğine trilyonluk cami yapıldı. İhtişamıyla göz dolduran caminin ne yazık ki tuvaletlerinin kapıları kilitli tutuluyor. Hüseyin Şimşek bu camiyi mahalle halkına ve dışarıdan gelen cemaate hizmet vermesi için yaptırdı. Pandemi dolayısıyla kapanan camilerle birlikte tuvaletlerini de kapattılar. Hadi erkekler neyse kahvehaneleri falan kullanabiliyor ama ne azık ki kadınlar çok zor durumda kalıyor.” dedi.

Evlerin Kapısını Çalıyorlar

Mahalle meydanında olduğu için vatandaşların tuvalet ihtiyacı için ilk gittikleri kapının Hüseyin Şimşek Camisi olduğunu kaydeden vatandaşlar, “Özellikle Gürpınar sebze pazarının kurulduğu gün ihtiyacı olan vatandaşlar ilk olarak bu camiye geliyorlar. Kapıların kilitli olması ile karşı karşıya kalan özellikle kadınlar mecburen çevredeki evlerin kapısını çalıyorlar. Bu durum hem sahibi için tedirginlik yaratabiliyor. Hırlı mıdır hırsız mıdır diye eve almakta tereddüt yaşayabiliyor. En azından caminin kadın tuvaletinin açık olması gerekiyor.” Dedi.

Tuvaletin insani bir ihtiyaç olduğunu ifade eden bir vatandaş ise, “Ben Çivril’de yaşıyorum ve işim gereği sık sık Gürpınar’a geliyorum.Bir kadın olarak tuvalet bulmak çok zor oluyor. Pandemiden bu yana altı kez Gürpınar’a geldim. Her geldiğimde Hüseyin Şimşek Camisinin kilitli kapıları ile karşılaştım. Bu kadar büyük bir cami yapılıp bir tuvaleti bile açık tutulamıyorsa söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hiç değilse birine versinler de en azından paralı olarak işletsinler. İnsani bir ihtiyacı gidermek bu kadar zor olmamalı.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi