28 Mayıs’tan sonra Temel Karamollaoğlu’nu Cumhurbaşkanı yardımcısı görmek istediklerini belirten Saadet Partisi Çivril ilçe başkanı Zühtü Arslan “Temel başkanımızı cumhurbaşkanı yardımcısı görmek istiyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu kazansın diye parti olarak verdiğimiz bir söz var onun için kendi genel başkanımız seçime giriyor gibi çalışıyoruz. 28 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu kazansın diye uğraşacağız. İkinci turda Saadet Partisi olarak elimizden geleni yapacağız çünkü CHP bayrağı altında seçime giriyoruz” dedi.

KILIÇDAROĞLU KAZANSIN DİYE UĞRAŞACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Saadet Parti İlçe Başkanı Zühtü Arslan, Saadet partisinin Çivril’de oylarını arttırdığını belirtti. Çivril seçim sonuçlarına bakıldığı zaman AK Parti’nin en çok oy kaybeden parti olduğunu ifade eden başkan Arslan “AK Parti dışında tüm partilerin oyu arttı. AKP Çivril’de oylarını ve seçmenini kaybetti. Kendi vekil adayları bile Çivril’e gelemedi çalışma yapamadı. Seçmen ve Çivril AKP’den yüz çevirdi” dedi.

28 Mayıs seçimlerinde belirleyici unsurun geçersiz sayılan oylar ile sandığa gelmeyenler olacağını belirten Arslan, “Türkiye genelinde geçersiz sayılan oylar, Sinan Oğan’a verilen oylar ve sandığa gitmeyen seçmen sayısına baktığımız zaman ikinci turda bunları kazanana seçimi kazanır diyebiliriz. Biz Saadet Partisi Çivril teşkilatı olarak Çivril’de sandığa gelmeyen, tepki gösteren bildiğimiz tanıdığımız kim varsa tek tek ulaşıp sandığa çağırıyoruz. Seçim demokratik bir hak ve en önemli vatandaşlık görevlerinden biridir. Geleceğimiz için tüm seçmenin sandığa gitmesi önemli” dedi.

Seçmen sandığa giderse Kılıçdaroğlu kazanır

Kararsız ve tepkili seçmenin sandığa gitmesi durumunda ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanacağını belirten Zühtü Arslan “ikinci turda Sinan Oğan’a oy veren seçmenin büyük bir kısmı Kılıçdaroğluna oy verir. İlk turda oy kullanmayan seçmen de eğer sandığa giderse ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu yeni Cumhurbaşkanı olarak seçilir. Küskün ve kaçan oylar AKP’ye geri gelmez o yüzden Kılıçdaroğlu ikinci turda seçimi alır. CHP ve Kılıçdaroğlu iyi bir sinerji oluşturursa galip Kılıçdaroğlu olur” dedi.

Terör algısını iyi kullandılar

Propaganda döneminde AK Parti’nin bilinçli şekilde CHP’yi terör örgütleri ile yan yana gösterme çabasının seçmenin aklını karıştırdığını ifade eden Arslan “PKK ve HDP’yi CHP’nin yanında diyerek iyi kullandılar, seçmenin aklını karıştırdılar, seçmenin aklına, CHP ve yandaşları HDP ile birlikte algısı kazındı. Bu anlamda CHP kendini doğru anlatamadı” dedi. İkinci tur öncesi bu algının yıkılması durumunda oy oranının değişeceğine dikkat çeken Arslan “ AKP’nin yanında HÜDAPAR var eğer CHP seçmene kendini doğru anlatırsa kararsız ve tepki oylarının %60’ını alır” dedi.

Borçlu çiftçi ve gençler korkuyor

Denizli'ye Komedi Günleri Geliyor! Denizli'ye Komedi Günleri Geliyor!

Seçmende ekonomik korku ve çekince olduğunu ifade eden Zühtü Arslan “gençler ve kredi kullananlar cumhurbaşkanlığı değişikliğinde büyük değişiklikler olacak diye korkuyorlar. Sandığa ya bu yüzden gitmiyor ya da gitse de kendi istediği yere değil de mevcut duruma destek veriyor. Bunları aşmamız gerek. Gençlere ve kredi borcu olanlara daha güzel günler geleceğini anlatmamız gerekiyor. Birlik ve beraberlikte bereket vardır bunu anlatmamız gerek, birlik olunca 34 vekil meclise girdi, bu birlikle üstesinden gelinmeyecek bir sorun olmaz” dedi.

Seçim süreci kardeşlik içinde sürmeli

Seçimlerin gelip geçtiğini ifade eden İlçe Başkanı Zühtü Arslan sandığa giderken demokrasi şöleni içinde sandığa gitmeliyiz, sen ben olmamalı. Seçen de seçilen de çıkan sonuca saygı göstermeli seçmene saygı gösterilmeli kim nereye verdiyse saygı duyulmalı ve farklı görüşte diye yüz çevrilmemeli. Seçimler gelir geçer, dostluk komşuluk devam eder. Önemli olan bu bağları sağlam tutmak, parti yüzünden buğz etmeye gerek yok. Önümüzdeki seçimde kim bir oy fazla alırsa o cumhurbaşkanı olacak. Bu da milletin vereceği oylara kalmış bir şey, o yüzden 28 Mayıs seçimlerinin de 14 mayıs gibi sükûnet içinde geçmesini istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi