14 Mayıs seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Halil Ertuğrul “bu seçimin kazananı Türkiye oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir seçimden daha zaferle ayrıldığını belirten AK Parti İlçe başkanı Halil Ertuğrul “halkımız hizmet edenin kim olduğunu biliyor. 14 Mayıs’ta sandıktan zaferle çıkan Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur” dedi.

Sandık sonuçlarının açıklanması ve Yüksek Seçim Kurulunun cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını açıklamasının ardından çalışmalarına başladıklarını ifade eden başkan Halil Ertuğrul “seçim gecesi Çivril ve Denizli sonuçlarını aldıktan sonra son sandık açılana kadar sonuçları bekledik. YSK’nın ikinci tur açıklamasının ardından tüm birimlerimizle yeni bir seçim çalışması programı yaptık. Bu süreci iyi değerlendirip oy oranımızı daha da arttırıp Recep Tayyip Erdoğan’ı en yüksek oy oranı ile Cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.

AK Parti Sandıktan Birinci Parti çıkmıştır

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yoğun bir çalışma programı yaptıklarını ifade eden başkan Ertuğrul “14 Mayıs seçimlerinde yoğun bir tempo ve azimle çalıştık. Seçim gecesi çalışmamızın sonucunu da aldık. Sandıktan zaferle ve birinci parti olarak çıktık. Çivril olarak zaferle taçlandırdığımız bir seçimi daha geride bıraktık. 14 Mayıs günü sandığa giden oyunu kullanarak demokrasinin işleyişine destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ederim. AK Parti Çivril’de 1. Parti olmuştur. En yüksek oyu yine AK Parti almıştır ve 3 Milletvekilimizi meclise göndermiştir. Cumhurbaşkanımız ise Türkiye’de % 49.50 oy oranıyla yine birinci olmuştur. En yakın rakibine 2.5 milyon fark atmıştır. Ak Parti hem Çivril’de hem de Türkiye’de sandıktan birinci parti olarak çıkmıştır” dedi.

Rehavet de yok yorgunluk da

Seçimin ikinci tura kalmasının demokrasinin tecellisi olarak yorumlayan başkan Halil Ertuğrul “seçmen Cumhurbaşkanımızı yine Türkiye’nin başkanı olarak görmek istediğini göstermiştir. Alınan oylar ve en yakın rakibi ile arasındaki 2 Buçuk Milyon oy farkı bunun göstergesidir. Ancak yasa gereği oyların %50’si alınmadığı için seçim ikinci tura kalmıştır. Önümüzdeki 10 günü değerlendirerek tüm seçim bölgelerimizi tekrar ziyaret ederek seçmenimize ulaşacağız. 10 gün boyunca rehavet de yorgunluk da yok. 28 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan ile aziz milletimiz Türkiye Yüzyılı’na başlayacaktır. Durmak yok, doğru adamla yola devam” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi