Seraserli’de devam eden kayık turlarının en büyük sıkıntısı tuvalet.

Turizm merkezi haline gelen Işıklı gölünde tuvalet krizi ziyaretçileri ve kayıkçıları rahatsız ediyor.

Çivril Belediyesinin başlattığı Turizm Master planı ile son yıllarda Denizli’de en çok ziyaret edilen noktaların başında gelen Işıklı gölü etrafında tuvalet olmaması hem ziyaretçileri hem de tekne turu yapanları zor durumda bırakıyor. Özellikle Seraserli mahallesinde tekne turu yapılan yere hiçbir yatırım yapılmadığını belirten tekneciler “Beydilli’ye yapılan yatırımın onda biri buraya yapılmadı. Buraya sadece piknik masası koydular ama en önemli ihtiyaç olan tuvalet sorununu çözemediler” diyerek yetkililerden destek bekliyorlar.

NİLÜFER BİTTİ AMA TURLAR DEVAM EDİYOR

Nilüfer sezonun bitmesine rağmen tekne turlarının devam ettiğini belirten tekneciler “Nilüfer sezonu çok misafir geldiği için herkes Haziran ve Temmuz ayını dikkate alıyor ancak biz Ekim Kasım aylarına kadar tekne turlarına devam ediyoruz. Gölü ve kuşları görmek isteyen ziyaretçiler yılın her dönemi Seraserli’ye geliyor. Ama bizim burada tuvalet ve sosyal alanlarımız yok. Kayık turuna başladığımız alanın yakınında DSİ’ ye ait sosyal tesisler var ancak atıl durumda. En azından buradaki tuvaletlerin kapıları açılarak kullanılabilir” dediler.

BELEDİYE SADECE MASA KOYDU

Seraserli’de tekneler binmek için bile yer yapılmadığını belirten tekneciler “burası gölün her sezon kullanılabilen noktası ama tüm yatırım ve destek Beydilli’ye yapıldı. Burada iskele bile yok. Kendi imkânlarımızla binme inme yeri yaptık bekleme alnı oluşturduk. Rica minnet birkaç masa alabildik. Şu anda Beydilli’de turlar bitmesine ve su çekilmesine rağmen biz hala tekne turu yapıyoruz. Hala gelen ziyaretçiler var. Kuşları görmek fotoğraf çektirmek isteyen onlarca kişiyi ağırlıyoruz. Ama maalesef yakınımızda tuvalet yok. Gelenler sorduğu zaman cevap veremiyoruz” dediler.

PORTATİF BİR KULÜBE İŞ GÖRÜR

Bekleme alanının yakın bir noktasına portatif tuvalet konulabileceğini ifade eden kayıkçılar “DSİ’ nin sahasındaki tuvaletler açılamıyorsa bekleme alanımızın biraz ilerisine portatif bir kulübe konularak bu sorun çözülebilir. Tekne turuna katılanlar gölden çıktıktan sona gidebilecekleri en yakın tuvalet 10 kilometre ileride kimse bu sıkıntıyı yaşamak istemez. Ve bu durum Çivril için göl için kötü reklam ve etiket oluyor” diyerek çözüm istediler.

Editör: Haber Merkezi