Yaklaşık 2,5 yıldır Genç Çivril gazetesin de köşe yazısı yazıyorum.Genel de Çivril’in sorunlarına değindim.Yazdıklarımı kimileri severek,kimileri kızarak okudu. Dost ta kazandım,düşmanda. Hiçbir yerden menfaat bekleyerek yazmadım, beklememde sadece Nihat Kaplan ve Serap hanımla uzun yıllar öncesi tanışıklığımız var. Bugüne kadar ne onlar şu konudan bahset şunu yaz dediler. Ne ben şu konuyu yazabilirmiyim diye sordum.

İlçedeki,mahallemdeki olumsuzluktan bahsediyorum yapılırsa sadece ben faydalanmayacağım Çivril faydalanacak ne yazıkki herkes duyarsız umarsız ve yaşananları artık kanıksamış gibi davranıyor. Evimin karşı sokağına mıcır dökülüp diğer yerler bırakılınca bir arkadaş sen yazdığın için yapılmadı dedi bilemiyorum doğru olabilir veya beni kızdırmak için böyle bir yalan söyledi. Eğer gerçekten benim yüzümden yapılmadıysa kul hakkına girmek istemem. Kararsızım belki de bu yazı son 3-4 yazımdan birisi olacak ve belki bir daha yazmayacağım, bu nedenle yaşadığım bazı olaylardan bahsetmek istedim.

Yıllar önce Çalıştığım bir kasabada Oradaki daire amirlerine 15 günde veya ayda bir toplanalım Kasaba için neler yapabiliriz çözüm önerileri getirelim, gerekirse herkes kendi kurumundan girişim yaparak yapılacak işin önünü açalım dedim ve Belediye başkanı,Okul müdürü,Karakol komutanı, çalıştığım kurumda toplandık daha sonra 3. Toplantıdan önce Bazı meclis üyeleri ve vatandaşlardan bazıları bunlar belediyeyi ele geçirecekler diye sağda solda söylenince konu kapandı. Halbuki Belediye başkanı hariç hepimiz başka illerden gelmiş kişilerdik belki birkaç yıl sonra oradan ayrılacaktık, Bizim o beldeye fayda sağlamak güzel yatırımların fikirlerini üreterek orayı daha geliştirmekten başka amacımız yoktu. Demek ki birileri tekerime çomak sokulmasın düzenim bozulmasın dedi.

Emekli olduktan sonra fikrini savunduğum MHP ilçe başkanlığına aday oldum. Ulu Tanrı şahittir seçilemediğime asla üzülmedim, ama beni yıllardır tanıyan arkadaş dediğim kişilerin bu kim demeleri veya yanındayım deyip kaybolanları gördüm üzüldüm çünkü beni tanımayan kişiler bu kim diyebilir hakkıdır. 1,5 aylık Adaylığım sürecince bildiğimi sandığım siyasetin diğer gerçek yüzünü gördüm ve siyasetin inceliklerini öğrendim 2017 Nisanın da İlçe yönetimi MHP’den ihracımı istedi o dönem de bile bazıları siz ne yapıyorsunuz diyemedi sustu, savunmamı hazırladım 6 ay bekledim baktım ihracı bile beceremeyecekler kendim istifa ettim. Daha sonra 2015 MHP yönetiminde beraber olduğum arkadaş çoğunluğuyla birlikte İyi parti kurucular kurulu vs. ve 3,5 ay sonra oradanda istifa ettim sonuçta 5 yıldır hiçbir partili değilim. Siyaseti takip ediyorum. Yanlışını gördüğüm kim varsa eleştiriyor doğruyu takdir ediyorum.

Neden mi bunları yazdım Yaşım 60 ı geçeli çok oldu.Haklı olmanın hiç bir faydasını görmedim. Daha zararını gördüm. Hangi partili olursa olsun siyaseti menfaati için yapanlar yeri geldi mi bırakın arkadaşını kendi kardeşini bile tanımıyor. Siyaset yaptığını zanneden bazıları kendi partileri içinde bile ben varsam olur ben yoksam yapamazsınız diye Donkişot gibi Yel değirmenlerine savaş açıyorlar, Parti mensupları parti liderinin ağzının içine bakıyor, o işaret vermeden hiçbir konuda fikir beyan edemiyor, hiçbir konuda farklı düşünemiyor, hiçbir zaman bağımsız hareket edemiyorsa; Orası artık siyasi parti değil yeni bir din veya tarikat olmuş demektir. Parti Sağ veya sol olmuş hiç fark etmiyor…

Esen Kalın…