Kara Eylül içimiz de yara Eylül. Bizim nesilde derin bir yaradır. O dönem de gencecik fidanlar can verdi. Kanı durdurmak için yapılan 12 Eylül de Yerli Şaron bir sağdan bir soldan diyerek genç fidanları asarak sözde demokrasi getirmeye uğraştı. Suya sabuna dokunmayıp bırakın hapsi, nezarete dahi alınmayan bazı gruplar daha sonra palazlanarak pkk, fetö vs. oldular bu ülkeyi bölmeye, darbeye kalkıştılar.
Aslında o dönem de Ülkücüler; Milliyetçi Türkiye, Marjinal gruplara dahil olmayan Devrimciler; Bağımsız Türkiye diyorlardı. İkisinin de aynı anlama geldiğini ne yazık ki yıllar sonra anlayabildik. Ve 12 Eylülün en büyük eseri % 25civarında Ülke yansa yıkılsa umursamayan, Atı önde giden siyasinin yanında yer alan bir nesil yetişmesini sağladı.
Çağımızın Dede Korkutu Ozan Arif Unutamam şiirinin bir dörtlüğünde bu durumu,
Ve o fil sandığım pire eylülü,Deva sandığım yara eylülü,Bizi hançerleyen kara eylülü,Unutamam, unutamam unutmam.Diyerek özetler…
1982 de yapılan anayasa oylaması ayrı bir garabettir ve günümüzde bile bazı maddeleri yürürlüktedir.En garip olan durum da 1990 yılından beri gelen hükümetler 12 Eylül anayasasını değiştirmekle uğraşıyorlar ve hâlâ değiştirilemeyen maddeleri var.
Buğün ki duruma göre(Yarın belki değişir); Cumhur ittifakı adayı Erdoğan, Millet ittifakı adayı Kılıçdaroğlu
Bir tarafta Kurtuluş savaşı yok diyen İsmail Kahraman, Bir tarafta Hdp ye bakanlık verilebilir diyen Gürsel Tekin. İttifaklarda ki ülkücüler Bizi neden Akp veya Chp ye mahkum ediyorlar. Diye düşünüyorlar mı?
Yıllarca Devletin başına “Devlet” gelecek diye köy, kasaba, belde, ilçe, İl demeyip bağırdık. Neden bir Ülkücü aday yok? Neden herkesin takdirini kazanan Rahmetli Gün Sazak gibi bir adayımız yok? Bizim Ülkücü hareketin genelinde ve özellikle ileri gelenlerinde bir zaaf vardır: Kendi hareketinden olana pek değer vermez hatta görmez, duymaz da dışarıdan gelene pek bir ilgili alakalıdır. Onun için insan biraz daha vefa ve kaynak yönetiminde özen istiyor.Hep başımıza ne geldiyse, Başkasının suyuna Değirmen taşıyanlardan geldi.
Atsız Atanın selam şiirin de dediği gibi
Selam şanlı mazimize! Selam yarına!
Selam zafer ordusunun silahlarına!
Ey geçmişin yiğitleri! Selam sizlere!
Ey yarının şehitleri! Selam sizlere!
12 Eylül de mağdur olan canlara rahmet olsun.Tinleri şad olsun.Görklü Tanrım bu ülkeye bir daha o kara günleri yaşatmasın.
Esen Kalın.