100 aracın üzerinde kapasitesi olan pazar yerinin bir süre önce otopark haline getirilmesi Çivril trafiğin bir nebzede olsa rahatlatmıştı.

Çivril belediyesinin ihaleye vermeyi düşündüğü pazaryeri Yeşil Çivril Belediye spor’a kazanç kapısı oldu. Yapılan uygulama ile hem otopark sorunu bir nebze de olsa çözülecek hem de Yeşil Çivril Belediye spora maddi destek sağlanmış olacak.

Çivril’in muzdarip olduğu ve hem vatandaşların hem de esnafların şikâyet konusu haline gelen trafiğin rahatlatılması ve yol kenarlarına yapılan parkın azaltılması için otopark haline getirilen pazaryeri herkesi sevindirmiş ve pazar yeri araçlarla dolup taşar hale gelmişti. Ne zaman otopark paralı hale getirildi o gün bu gündür pazar yerine park eden araç sayısında yarıdan fazla düşüş yaşandı.

Saat farkı gözetilmeksizin otoparka giriş ücreti 3 TL gibi cüzi bir rakam belirlenirken otopark giriş görevlileri paralı olduğunu öğrenen vatandaşların araçlarını pazar yerinin dışına yol kenarlarına park ettiklerini belirtti.

Oysaki otoparka girmek hem park eden araçlardan daralan yol sorununu ortadan kaldıracak hem de girişte verilecek 3 TL ile Çivril Belediye spora katkı verilmiş olacak.

Editör: Haber Merkezi