Çivril’de emekli maaşını taşıyan yaşlı adamı hedef alan dolandırıcılar telefonla arayarak banka hesabını boşalttı.

Kenan Arabacı’yı(66) arayan dolandırıcılar banka promosyonu işlemleri yapacağız diyerek kandırdı. Yaşlı adamın banka hesabından 20 BİN lira çekildi.

İğdir mahallesinde yaşayan emekli Kenan Arabacı’yı telefon ile arayan dolandırıcılar Arabacı’dan yakın zamanda yaptığı maaş taşıma işlemini tamamlamak istediklerini belirterek kart şifrelerini istedi. Kart şifrelerini telefondaki şahıslara veren Arabacı, şahısların yönlendirmeleri ile bazı talimatlara da sözlü onay vererek işlemlerini tamamladı.

Eşinin telefonla konuştuğunu ve kart şifrelerini verdiğini fark eden Firdevs Arabacı telefonu alarak işlemi durdurmaya çalıştı. Firdevs Arabacı’nın tüm uğraşlarına rağmen eşinin kartlarından 8 bin lira nakit çekildi. Şahısların Kenan Arabacı’nın banka kartına bağlı kredi kartı ile de 12 BİN liralık alışveriş yaptığı tespit edildi.

Eşinin kanser hastası olduğunu ve tedavi sürecinden dolayı yorgun bir zamanında telefon ile konuştuğunu belirten Firdevs Arabacı telefonla arayan hiç kimseye bilgi verilememesi gerektiğini belirterek “özellikle banka işlemlerinizi telefondan yapmayın. Asla kimseye şifrenizi ve kişisel bilgilerinizi vermeyin. İnsanların en zayıf oldukları anda yakalayıp son yaptığı işlemlerden yola çıkarak tüm bilgilerini alıp hesapları boşaltıyorlar.” dedi.

Editör: Haber Merkezi