Çivril’de yeni yapılan bulvar vatandaşların tepkisini çekiyor.

Çivril’de trafik ve ticaretin yoğun olduğu caddede, kaldırımın yoldan geniş yapılması tepki çekti.

Kaldırımın yoldan büyük olması nedeniyle trafikte yoğunluk ve aksamalar yaşanacağını belirten mahalle sakinleri “Hükümet caddesinde yapılan hata burada da yapılıyor. Masa başında çizilen proje ile yoldan geniş kaldırım yaparak en işlek cadde trafiği tıkayacaklar” diyerek tepki gösterdi.

KALDIRIM YOLDAN GENİŞ PARK YERİ YOK

Çivril İsmet İnönü Bulvarında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan asfaltlama ve yol çalışmaları yapılan yolda park alanı, cep olmaması ve kaldırımların yoldan geniş olmasına isyan etti. Yapılan yolun trafikte tartışmalara neden olacağını iddia eden vatandaşlar yol tamamlanmadan sorunun çözümlenmesini istedi.

BAŞKANIN EVİNİN ÖNÜNDEKİ CEP BULVAR ÜZERİNDE NEDEN YOK?

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye ve Çivril Belediye Meclis üyesi ve İYİ Parti İlçe Başkanı Koray Eren daha önceki dönemlerde de Çivril’de bu tür bir çalışma yapıldığını ve halen sıkıntıların giderilemediğini belirterek “geçen dönem Hükümet ve Uşak caddesi yapılırken projeyi çizen arkadaşlar Çivril’in şartlarını ve durumunu yerinde görmeden hazırladı. O dönem belediye başkan ve meclis üyeleri de duruma müdahale etmeyince bugünkü durum ile karşı karşıya kaldık.

Çivril’in merkez caddelerinde maalesef yoldan geniş kaldırımlar var, cadde üzende park alanı yok caddeye gelen araçlar yol kenarına park edince trafik kilitleniyor. Ne vatandaş işini görebiliyor ne esnaf satış yapabiliyor. Aynı durum İsmet İnönü bulvarı içinde geçerli. Geçen hafta başlayan çalışmada, yolun projesi Denizli Büyükşehir mühendisleri tarafından hazırlanıp firmaya teslim edilmiş.

Bu bulvarın yoğunluğu göz önünde bulundurmadan bir gidiş bir geliş yol hazırlanmış. Başkan Niyazi Vural’ın evinin olduğu sokağa konulan cepler bulvarda konulmamış. Kaldırımlar yolun iki katı genişlikte hazırlanmış. Bu yol tamamlanmadan gerekli düzeltmelerin yapılması gerek” dedi.

Çarşı Mahallesi Sebze Pazarından başlayan yolun garaja doğru yaklaştığında tek şeride düşmesi ve kaldırımın iki şeritli yol büyüklüğünde olmasının yapılan proje hatasını gözler önüne serdiğini belirten Eren “Denizli’nin en büyük ilçesi olan ve ilçenin girişi olan bir bulvarda böyle bir hatanın yapılmasına anlam veremedik. Yol çalışması ilerlemeden bu hatadan dönülmesi gerekiyor yoksa yol bittikten sonra burası bir daha düzelmez ve bu şekilde kullanılır bu da ileride büyük sıkıntıların yaşanmasına sebebiyet verir “dedi.

YETKİLİLERİ UYARDIK

Konuyla ilgili Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ile görüştüğünü kaydeden Koray Eren, “Başkan Niyazi Vural ile telefonda görüştüm. Yolun darlığını Migros ile fırın arasında mahalle sakinlerinin sağ tarafta tek sıra park yaptığını, park yapılması halinde geliş ve gidiş yönünde araç trafiğinin aksayacağını belirttim. Yolun daralmasından dolayı park yapan vatandaşlar büyük ihtimalle kaldırıma araçlarını park edecekler. Yolun genişliği 7.5 metre kaldırımlar ise 8.60 metre. Kaldırıma park yapılma olasılığı büyükse yol neden dar bırakılıyor. Denizli’den ulaşım dairesinden bir yetkili gelecek Çivril’in hassasiyetini bilmeden kafasına göre proje çizecek. İlçemizin en büyük sorunu ne? Otopark sorunu. Bu sorunu ortadan kaldırmaya yönelik bir proje yerine otopark sorununu büyüten bir proje. Bu konuda büyükşehir yetkililerini de aradık uyardık. Yol ilçe merkezi ile Denizli-Uşak yolunu bağlayan yoğun arterlerden birisi. Bu yolu bir defa kullanmamış birisi bu projeyi çizerse yapılan yatırım hizmet değil sorun olur. Çivril Belediye Başkanı bu işin neresinde? Amacı çözüm üretmek mi yoksa sorun yaratmak mı? Seyretmekle olmaz. Büyükşehir yetkililerini bu konuda uyarmak Çivril Belediye Başkanının görevi. İnşallah büyük şehir yetkilileri soruna kulak verir ve projeyi revize eder.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi