1934 Aralık ayında hayata gözlerini açan Kadir Kameroğlu 30 Kasım 2016 Çarşamba günü hayata gözlerini yumdu ve 02 Aralık 2016 Cuma günü Çivril mezarlığında toprağa verildi.

Çivril’in gururu ve memleket sevdalısı Kadir Kameroğlu’na hak ettiği değer veriliyor mu?

Denizli’nin Devlet Üstün Hizmet madalyası almış olan ve Çivril’e bir daha eşi benzerinin gelip gelmeyeceği bilinmeyen, yaptırdığı her kurumu devlete veren ve bu kurumlarda yüzlerce kişinin istihdamını sağlayan binlerce öğrencinin okumasına vesile olan gelmiş geçmiş Çivril’in en büyük hayırseveri ölüm yıldönümünde unutuldu mu?

Çivril’in Kadir amcası, çocukların altın dedesi, Devletin Üstün Hizmet Madalyalı hayırseveri Kadir Kameroğlu’nun 4. ölüm yıldönümünde mezarı başına devletin hangi temsilcisi geldi?

Kadir Kameroğlu, pandemi nedeni ile mezarı başında yüzlerce insan beklenmese de en azından hatırlanmayı hak etmiyor mu?

Sadece, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin ile şube müdürleri ve Kadir Kameroğlu’nun eşi adına yaptırdığı Nevişet Kameroğlu ortaokulu müdür yardımcısı Ahmet Fatih Erdem 4.ölüm yıl dönümünde Kadir Kameroğlu’nun mezarını ziyaret eden isimler oldu.

KADİR AMCA UNUTULDU MU?

İNSAN ÖBÜR ALEME TEK BİR YÜZÜK BİLE GÖTÜREMİYOR

Kadir Kameroğlu’nun kızı Aliye Kameroğlu sosyal medya hesabından babasının DOSTLAR MECLİSİ kitabından bir alıntı paylaştı.

Paylaşımında Kameroğlu; “İnsan öbür aleme tek bir yüzük bile götüremiyor. Babamın cenazesin de evin bahçe kısmında teneşir tahtasında babamı yıkayacağız. Parmağında bir yüzük vardı. Cenazeyi yıkayan hoca yüzüğü çıkaramadı. Çıkar diye bana işaret etti. Ben de o anda bilinçli bir şekilde davranarak yüzüğü çıkarıyormuşum gibi yaptım. Sonra yanımda duran oğlum Alaattin’e yüzüğü sen çıkar diye işaret ettim. O da çıkardı ve hatıra olarak cebine koydu.

Benim bu yüzüğü çıkarmayışım aslında yanı başımda duran oğullarıma vermek istediğim bir mesajdı; Bakın, öbür dünyaya yanınızda küçük bir yüzük dahi götüremiyorsunuz, diye göstermek ve ibret dolu bir örnek vermek istemiştim.” Bunları yazan, her konuda duyarlı sevgili babam da rahmetli dedem gibi hiçbir şey götüremedi öbür dünyaya. Ama arkasında okullarında okumuş, okuyan ,”Okul Dede” diyen binlerce yürek, taktir, sevgi ve saygı bıraktı..

Sevgili babacığım Mekanın cennet olsun. Biz de öbür dünyaya bedenimizi bile götüremeyeceğiz.

Allah bize de senin yolundan gitmeyi nasip eder inşallah..”ifadelere yer verdi.

KAMEROĞLU’NUN GERİDE BIRAKTIKLRI

Memleket sevdalısı, Çivril aşkı ile yanan Kadir Kameroğlu, ardında Çivril’e ve hatta Karadeniz Ereğlisi’ne eğitim kurumları ve halka faydalı olan birçok kurumu hayata geçirerek veya önderlik ederek onlarca eser bırakarak gitti.

Sağlığında, Kadir KAMEROĞLU İlköğretim Okulu, Rasime KAMEROĞLU İlköğretim Okulu, Nevişet KAMEROĞLU İlköğretim Okulu, Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Rasime KAMEROĞLU Merkez Anaokulu, Ali KAMEROĞLU Anaokulu, Kadir KAMEROĞLU Sağlık Meslek Lisesi kapandı ve yerine Kadir KAMEROĞLU Kız Meslek Lisesi, Karadeniz Ereğlisi Bölücek Mahallesine yaptırmış olduğu Bölücek Kadir-Nevişet KAMEROĞLU İlkokulu yaptıran Kameroğlu’nun hizmetleri bunlarla sınırlı değil…

Ali KAMEROĞLU Camii, Nevişet KAMEROĞLU Sağlık Ocağı, Rasime Ana KAMEROĞLU Camii’de bıraktığı eserler arasında yer alıyor.

Yaptırdığı kurumlarının yanı sıra yapılmasına önderlik ettiği kurumlar da var Kameroğlu’nun.

Çivril Endüstri Meslek Lisesi, Çivril Huzurevi, Çivril Devlet Hastanesi ek binası ve Diyaliz Üniteleri, Çivril-Irgıllı Kasabası İlköğretim Okulu, Çivrilliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (ÇEVAK), Pamukkale Üniversitesi Çivril Meslek Yüksek Okulu ve yapılacak olan Çıtak-Kıralan Lisesi de Kameroğlu imzasını taşıyan kurumlar arasında yer alıyor

Editör: Haber Merkezi