İYİ Parti Çivril kadın politikaları başkanlığı kadınlarla bir araya gelerek ev ekonomisi ve yapılan zamların mutfağa yansımasını konuştu. Parti binasında yapılan toplantıya çok sayıda kadın katıldı.

İYİ Parti Çivril İlçe yönetimi, Çivrilli kadınlarla bir araya geldi. Kadın Politikaları başkanı Günnur Vural başkanlığında bir araya gelen kadınlar son zamanlarda temel gıda ürünlerine yapılan zamlar ile zamların ev ekonomisine ve aile bütçesine olumsuz etkileri üzerinde konuştu.

Toplantı ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede toplumun tüm kesimlerinin zamlardan olumsuz etkilendiği ve yaşam şartlarının zorlaştığına dikkat çekilerek “toplum ya her sabah zamla uyanıyor ya da her gece zamla uyuyor. Temel gıda ürünleri ve elektrik doğalgaz zamları esnafa, memura, çalışana etki etse de zamlardan en çok kadınlar etkileniyor. Kadınlarımız artık evinin bütçesini denkleştiremiyor. Elektrik faturası doğalgaz faturası ödeyen kadınlarımız pazara markete para ayıramıyor, çocuğuna okul harçlığı veremiyor. Mutfaklarda tencere kaynamıyor, neredeyse her evde geçim sıkıntısı var, kimsenin huzuru kalmadı” denildi.

Toplantıda Ukrayna’ya yapılan saldırı ve başlatılan savaş hakkında da sohbet eden İYİ partili kadınlar, savaşın bir an önce sonlandırılmasını ve çocukların evlerinde huzur içinde yaşamasını temenni etti.

Editör: Haber Merkezi