Aslında fitness kadın erkek ayırmaz. Ancak bölgesel incelme ve vücut sıkılaştırma özellikle kadınların talep ettiği bir şey olduğu için bu makalede en iyi şekilde egzersizle bunu nasıl yaparsınız, ameliyatsız nasıl incelirsiniz.

İncelme, Sıkılaşma Nedir?

İncelme dediğimizde kilo vermekten bahsederiz. 60 kg bir kadın 50 kg’a düşerse incelecektir. Fakat bu incelme her zaman istenilen görüntüyü vermeyebilir.

Örneğin bel bölgesinden incelmek istiyorsanız, bu sadece kilo vermeyle değil, aynı zamanda yağ vermeyle olabilir. Yağ yaktığınız sürece bel bölgesindeki yağlardan da kurtulabilir ve belinizi inceltebilirsiniz.

Sıkılaşma, kaslarımızın güçlenmesi ve sıkı bir hale gelmesidir.

Bunu sağlamak için vücut kompozisyonunuzu değiştirmelisiniz.

Yani yağ yakmalı ve kaslarınızı geliştirmelisiniz. E kas geliştirmenin yolu da ağırlık çalışmaktır.

Kadınlar genelde ağırlık kaldırıp kas gelişimi sağladıklarında erkekler gibi olacaklarını düşünüyorlar. Ancak gerçekte böyle olmaz.

Kadınlar doping kullanımı olmadan erkeklerdeki gibi kas geliştiremezler (doping protein tozu gibi supplement değildir, testosteron hormonları örneğin).

Kadınlardaki kas gelişimi çok daha az olacaktır fakat yine de güçlenebilir ve gelişebilirsiniz. Hatta sıkılaşmak için bunu yapmalısınız.

Ağırlık antrenmanları kaslarınızın güçlenmesini ve sizin sıkılaşmanızı sağlayacaktır. Büyüyüp irileşmenize sebep olmaz.

Fakat tabii ki aldığınız kaloriye dikkat etmelisiniz. Erkekler kadar kas geliştiremeseniz de yaktığınızdan çok fazla kalori alıyorsanız, hem yağ yakamaz, hem de irileşirsiniz.

Bölgesel İncelme Nedir?Yukarda yağ yakmaktan ve kasları geliştirmekten bahsettik, ancak örneğin beliniz ince olsun istiyorsanız, yağ vermeye başladığınızda hemen buradaki yağları vereceksiniz diye bir kural yok. Vücut genetik olarak nereden isterse oradan yağ yakar. Belli bölgelerin incelmesi ve sıkılaşması için bölgesel ağırlık çalışılabilir, ama bölgesel yağ yakılamaz. En azından ameliyatsız bölgesel incelme diye bir şey yoktur. Ameliyatta da farklı farklı metotlar incelenebilir, ama bu fitness sınırları dışındadır, fitness kadar da etkili olmaz. En etkilisi tabii ki düzenli spor yaparak doğal olarak incelmek ve ince kalmaktır.