Tarla ve meyve bahçelerinin yoğun olduğu bölgelerde kol gezen hırsızlar, çiftçiyi adeta isyan noktasına getirdi. Tarlasına gidip su motoru ya da kablosu çalınan çiftçiler, hırsızlığın önüne geçilmezse başlarının belaya gireceğini söyleyerek yetkililerden yardım istiyor.

Kızılcasöğüt, Haydan, Işıklı, Bucak, Tuğlu, Karamanlı Emircik ve Balçıkhisar bölgelerinde arazilerde bulunan elektrik trafolarında yapılan bakır tel hırsızlığı çiftçileri adeta isyan noktasına getirdi. Her gün tesisat yenilemek zorunda kaldıklarını belirten çiftçiler, “Hırsızlardan bıktık artık bir çözüm bekliyoruz” diyerek yetkililerden yaşanan soruna bir çözüm bulunmasını istedi. Çiftçiliğin günden güne zorlaştığı bir dönemde birde hırsızlarla uğraşmak zorunda kaldıklarını dile getiren üreticiler “trafo kabloları çalınıyor, çiftçilik yapamıyoruz. Yeni kablolar takmakla başa çıkamıyoruz ”diyerek bu konuda çözüm bulunmasını istediklerini ifade etti.

Ürünlerini sulamak zorunda oldukları için çalınan kablo ve su motorlarını yenilemek zorunda kaldıklarını ancak hırsızların sürekli arazileri dolaştığını ifade eden çiftçiler, “son zamanlarda bölgemizde belki onlarca hırsızlık olayı yaşandı. Tarlalarımızı suladığımız motorların, trafoların bakır kablolarını çalıyorlar. Başa çıkamıyoruz. Yakalanan hırsızlar yeterli cezayı almıyorlar. Hırsızlar çalmakla kalmıyor, kuyu ve tesisata da zarar veriyor. Çiftçi mağdur köylerde çalınmadık kablo kalmadı, çalınan malzemenin değeri 200 lira gibi ama yerine getirmesi daha yüksek maliyetleri buluyor. Jandarma’ya ve Emniyet’e sesleniyoruz. Bunlara artık dur denilsin köylü mağdur, hırsız beklemekten tesisat çektirmekten çiftçilik yapamıyoruz” dedi.

Tarımsal sulama yapan üreticiler hırsızları yakalamanın güç olduğunu ancak yakalansa bile yeterli cezai müeyyide uygulanmadığından dert yandı. Yetkililere seslenen çiftçiler, “bir gün birilerinin başı belaya girecek diye korkuyoruz ”şeklinde konuştular.

Editör: Haber Merkezi