Deprem sonrası il koordinasyonunun sağlanması için Japonya’dan gelen bilim insanları Çivril’i ziyaret etti.
Deprem sonrası il koordinasyonunun sağlanması için Japonya’dan gelen bilim insanları Çivril’i ziyaret etti.
Denizli’de, Japonya Modeliyle Deprem Sonrası İl Koordinasyonunun sağlanması konulu çalıştay düzenlendi. Çalıştaya Japonya’dan bilim insanları da katıldı.
Deprem Koordinasyon çalışmalarına katılmak için Denizli’ye gelen Japon Bilim İnsanları Çivril’i ziyaret etti. Belediye başkanı Niyazi Vural ile bir araya gelen Japon heyet, Beycesultan Höyüğü kazıları hakkında da bilgi aldı.
Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan ve kabul edilen uluslararası Asya Verimlilik Teşkilatı projesini gerçekleştirmek için Japonya’dan gelen bilim insanları Denizli’deki program sonrası Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ile bir araya geldi. Asya ve Pasifik’te verimliliği artırarak, sosyo-ekonomik gelişimine kaktı sağlamak için Japonya’dan gelen misafirlerin Çivril’deki ilk durağı kırk kültür tabakasına rastlanan Beyce Sultan Höyüğü oldu. Kazı ekibinin başında yer alan Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eşref Abay, Beyce Sultan Höyüğü hakkında bilim insanlarını bilgilendirerek, Kalkolitik Çağ’dan Bronz Çağı’na, Selçukludan Bizans İmparatorluğuna çok geniş zaman diliminde birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade etti.
Japonya’dan gelen misafirlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, kafileye hediye takdim etti. Bilim insanları da misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanı Vural’a teşekkür ettiler.
Japon bilim insanları, Çivril programının son bölümünde Türkiye’nin en büyük nilüfer tarlasını içinde barındıran yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen Işıklı gölünde tekne ile nilüfer turu gerçekleştirdiler.