Çivril Jandarma komutanlığı Emniyet kemerinin önemini anlatmak için stant açtı.
Emniyet kemerinin trafikteki önemine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, vatandaşlara simülasyon aracında uygulamalı eğitim verildi.
JANDARMA EMNİYET KEMERİNİNİN ÖNEMİNİ UYGULAMALI ANLATTI
Emniyet kemerinin önemini anlatmak için Çivril İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı getirildi. Vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdiği simülasyon aracı ile emniyet kemerinin hayata bağladığını deneyerek test etti.
Çivril Jandarma Trafik timleri trafik kazalarında ki ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi, vatandaşların bilinçlendirilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Cumhuriyet Meydanında yapılan eğitimde emniyet kemerini kullanmayan sürücüler simülasyon aracına bindirilerek, emniyet kemerinin önemi uygulamalı olarak gösterildi. 12 kilometrelik bir hızla meydana gelen kaza sırasında, takla atan bir araç içerisinde bulunan sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takılı haldeyken içinde bulundukları durum ile kemersiz olarak yaşadıkları araç içerisinde gösterildi. Gerçek bir kaza meydana gelmiş gibi araç içerisinde sağa sola savrulan kemersiz vatandaşlar kemer takmanın önemini uygulamalı olarak anladı.
Araca binen ziyaretçilerin tamamı ekiplere verdikleri bu hizmetten dolayı teşekkür ederken, yaşadıkları bu deneyimden sonra kesinlikle emniyet kemerlerini takacaklarını, emniyet kemerinin önemini çok iyi anladıklarını ifade etti. Ayrıca, açılan stantta ziyaretçilere emniyet kemerinin önemi hakkında kısa bilgilendirmeler yapılarak bu hususta broşürler dağıtıldı. Yapılan bilgilendirmede emniyet kemeri kullanmanın, çarpma etkisinin vücutta tek bir noktada değil farklı noktalara dağılmasını sağladığı, çarpışma anında kişilerin koltuktan fırlamasını önlediği, baş, boyun ve omurilik gibi hassas organları koruduğu, buna bağlı olarak ölüm riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 oranında azalttığı vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi