Barış Pınarı Harekatının desteklenmesi için Çivril Belediye Meclisinin 16 Ekim 2019 tarihinde yapılan 1. olağanüstü toplantısında İYİ Parti Belediye Meclis Üyelerinin verdiği önerge kabul edildi.

İYİ Parti’li Meclis Üyeleri Koray Eren ve Elvan Çakmakçı imzasını taşıyan önergede: “16 Ekim 2019 tarihinde Çivril Belediye Meclis toplantısına katılmamız sebebi ile tarafımıza verilecek olan Huzur hakkımızın Barış Pınarı Harekatına destek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına bağışlanmasını teklif ediyoruz.” bilgileri yer aldı.

İYİ PARTİ’NİN ÖNERGESİ KABUL EDİLDİ

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural tarafından da uygun görülen önergenin altına toplantıya katılan meclis üyeleri; “Elvan Çakmakçı, Koray Eren, Tunay Yazıcı, Semih Dere, Adem Güllü, Nuri Özen, Nuran Şafak, Gönül Emre, Ahmet Akkoyun, Turgay Bilgin, Latif Selçuk, Ümmü dilek Aslan, Şemsettin Kıvrak, Yakup Ahmet Şahan, Ekrem Çulha, Kerim Doruk ve Lütfi Karaman imza atarken Alaattin Yalçın, Mehmet Tüzün, Mehmet Çelikoğlu, Özkan Avcı, Zeynep Merve Kutlu, Fatma Karabulut, Mustafa Turgay Aslan toplantıya katılmadı.

Önergeyi meclise sunan İYİ Parti Meclis Üyesi Koray Eren şu konuşmayı yaptı;

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyini terör örgütünden temizlemek için planlanan Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştır.

Milletimizin beklentisi Fırat’ın doğusundan girilip, terör koridorunun yarılması ve terör unsurlarının bölgeden temizlenmesidir.

Milletimizin selameti ve Milli güvenliğimiz için yapılması gereken bu harekatta ordumuza ve devletimize desteğimiz tamdır.

Ordu sefere çıkmışsa tartışma biter, siyaset biter. Arkasından dua edilir.

Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in ifadesiyle,

“Türk ordusu cephede yerini aldığında, bütün farklılıklarımız rafa kaldırılır ve tek partimiz Al Bayrağın Partisi olur.”

Türk topçusu atışa başladığında herkes susar ve Yahya Kemal der ki;

“Şu kopan fırtına Türk Ordusu’dur ya Rabbi,

Senin uğrunda ölen ordu, budur ya Rabbi;

Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın,

Galip et; çünkü bu son ordusudur İslam’ın.”

Yüce Allah, şanlı ordumuzu başlatmış olduğu bu hareketta tez zamanda muzaffer eylesin, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin”.

Editör: Haber Merkezi