Denizli siyasetinin önde gelen duayen isimleri İbrahim Şenel’in siyasete atılmasını ve milletvekili adayı olmasını değerlendirdi. Ortak görüş net…

Denizli’de İbrahim Şenel fırtınası kopuyor. İYİ Parti Denizli’de İbrahim Şenel adının aday adaylığı ve vekil adaylığı ile anılmaya başlanmasıyla birlikte, kentte başlayan pozitif etki diğer partilerin “aday profillerinin” oluşmasında bile katkısı oldu. Denizli siyasetinin önde gelen isimleri İbrahim Şenel’in adaylığını babası rahmetli Fevzi Şenel ile birlikte değerlendirdi. Ortaya çıkan sonuç net, Şenel doğru karar.

İbrahim Şenel.. Mimarlar Odası Denizli Şubesi eski başkanı (2 dönem) ve Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) bir önceki Başkanı. 14 Mayıs Seçimi öncesi (şimdi) İyi Parti Denizli Milletvekili Adayı. İbrahim Şenel, Denizli’nin siyasi geleneği olan köklü bir ailesinden gelen, kentin tanınan, bilinen ve sevilen bir siması.

SADECE “SIRADAN VE SAHİCİ”

DEĞİL, “AİLEDEN POLİTİKACI”

İbrahim Şenel hem babası Fevzi Şenel, hem de annesi Dilek Şenel tarafından milletvekili büyük amca ve büyük dayılara sahip bir vekil adayı. Annesi Dilek Şenel’in dayısı (Yatağanlı) Hüseyin Hüsnü Akşit 9. Dönem Demokrat Parti Denizli’nin ilk milletvekili.. Anne Dilek Şenel’in diğer dayısı Dr. Baha Akşit (Yatağanlı) ise hem milletvekili, hem de Denizli Senatörü. 1950 yılından 27 Mayıs 1960 İhtilaline kadar 9-10-11’inci dönemlerde DP Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. Baha Akşit; 27 Mayıs Darbesi sonrasında yapılan Yassıada Yargılamaları’nda Adnan Menderes ile birlikte yargılanan ve idama mahkûm edilen 15 kişiden biriydi. Ancak daha sonra idam kararı affedildi. İyi Parti Adayı İbrahim Şenel, babası Fevzi Şenel tarafından da siyasi ebeveynlere sahip bir isim. Babası Fevzi Şenel’in amcası Remzi Şenel de 1960-65 yılları arasında DP’den Denizli Milletvekilliği yaptı. Kısacası “büyük amca ve dayıları” siyasetle doğrudan ilgili birer milletvekili olan İbrahim Şenel’in kökleri epey derin bir şekilde politik bir zemine dayanıyor.

İYİ PARTİ DENİZLİ’DE; “KÖKTEN GELEN DALGA!”

Demokrat Parti ve Adalet Partisi geleneğinden gelen bir babanın oğlu İbrahim Şenel. Doğru Yol Partisi (DYP)’nin çeşitli kademelerinde görev yapmış, CHP’li Başkan Ali Marım’ın Belediye Meclisi’nde yer almış ve en son 1991 yılında DYP Denizli listesinden Milletvekili Adayı olmuş ancak elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmiş, Denizli’nin sevilen avukatlarından Fevzi Şenel’in oğlu İbrahim Şenel.. Denizli’de Merkez Sağ cenahın çok sevilen popüler bir ismiydi Fevzi Şenel. Özal’lı ANAP İktidarı’nın en güçlü olduğu dönemlerde politika ile uğraştı. 12 Eylül sonrası siyasi yasakların kaldırılması ile meydanlarda adeta fırtına estiren DYP Lideri Süleyman Demirel’in; “Feridun Alpat’lı, Mehmet Gölükaya’lı, Haluk Müftüler’li, Şükrü Gençoğlu’lu, Necati Caner’li, Kemal Aykurt’lu, Aslan Özsoy’lu, Mehmet Kocabay’lı, Mesut Aygören’li, Uğur Saracoğlu’lu, Ali Aygören’li, Fehmi Barut’lu, Nail Kalemci’li ve Zafer Bakırsoy’lu” güvendiği Denizli ekibinde yer alan bir isimdi Fevzi Şenel.

Evet, politikada daha doğrusu İYİ Parti Denizli’de İbrahim Şenel adının aday adaylığı ve vekil adaylığı ile anılmaya başlanmasıyla birlikte, kentte adeta bir “siyasi iklim ve atmofer değişikliği” yaşandı. Şenel ismi Denizli siyasi arenasına öylesine bir pozitif etki yarattı ki; diğer partilerin “aday profillerinin” oluşmasında bile katkısı oldu. Aday olacağı her siyasi partide kabul görmesi muhtemeldi İbrahim Şenel’in. Ancak o “anne-baba geleneği”olan merkez sağ parti (DP-DYP) İyi Parti’yi tercih etti. Şenel’i Denizli siyasetinin önde gelen duayen isimlerine sorduk. Bakın; İbrahim Şenel ve rahmetli babası Fevzi Şenel için kimler neler diyor?

ZAFER BAKIRSOY;

İYİ PARTİ’NİN DENİZLİ ŞANSI; İBRAHİM ŞENEL…

“SİYASET YAPMASI GEREKEN BİR İSİM”

“İbrahim Şenel’in babası Rahmetli Fevzi Şenel ile birlikte siyaset yapma fırsatı buldum. Aileyi iyi tanırım. Son derece düzgün, ahlaklı ve Denizli’de siyaset yapması gereken; gerek mesleğinde, gerek görev aldığı sivil toplum örgütlerinde farkını ve kalitesini kanıtlamış değerli bir arkadaşımdır. Başarılar dilerim.”

UĞUR SARAÇOĞLU;

İYİ PARTİ’NİN DENİZLİ ŞANSI; İBRAHİM ŞENEL…

“DENİZLİ’YE ÇOK FAYDASI OLACAKTIR”

“Türkiye’nin artık modern ve kendini geliştirmiş insanlara ihtiyacı var. İbrahim Şenel iyi bir ailenin çocuğudur. Kendisini çok iyi yetiştirmiştir. Mesleği icabı Denizli’yi tanımıştır. İş muhitiyle yakın ilişkileri vardır. İbrahim hem halka hem de iş muhitine yakın bir kişidir. Bu nedenle Denizli’ye çok faydalı olacağına eminim.”

ALİ ACAR;

İYİ PARTİ’NİN DENİZLİ ŞANSI; İBRAHİM ŞENEL…

“RAHMETLİ BABASI ÇOK KIYMETLİ BİR POLİTİKACIYDI”

“İbrahim Şenel yakından tanıdığım Denizli’nin yetiştirdiği kıymetli bir evladımız. Milletvekilliği nasip olursa değerli hizmetler vereceğine inanıyorum. Şenel Ailesi’ni de iyi tanıyorum. Babası Rahmetli Fevzi Şenel ile siyaset yaptım. O Demokrat Parti’den (DYP) Meclis Üyesiyken, ben ANAP İl Başkanıydım. Çok kıymetli bir insandı.”

ASLAN ÖZSOY;

İYİ PARTİ’NİN DENİZLİ ŞANSI; İBRAHİM ŞENEL…

“O’NU HERKES BEĞENİYOR”

“Çocukluğundan beri kendisini tanırım. Çok iyi yetiştirdi kendisini. Babasıyla 1973 yılında Adalet Partisi’nde birlikte siyasete başladık, yaşamını yitirene kadar da birlikteydik. İbrahim mesleğinde başarılı.. Ben siyasete gireceğini düşünüyordum, ama ismi Belediye Başkanlığı için geçiyordu. Milletvekili seçilirse başarılı olacağına inanıyorum. Seçim çalışması için nereye giderse oradan da iyi haberler geliyor. Herkes beğeniyor.

HÜSAMETTİN ATAMAN;

İYİ PARTİ’NİN DENİZLİ ŞANSI; İBRAHİM ŞENEL…

“BİR OYUM KILIÇDAROĞU’NA BİR OYUM ŞENEL’E”

“Öncelikle, İbrahim Şenel’in Milletvekili olmasını gönülden istediğimi belirtmeliyim. Şenel, sevdiğimiz bir arkadaşımızdır. Bu toprakların çocuğudur. İyi bir mimar, iyi bir iş insanıdır. Kendisini Denizli’de ispatlamıştır. Şimdi sıra Ankara’da, TBMM’dedir. İbrahim Şenel’in TBMM çalışmalarına büyük katkıda bulunacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’na, Milletvekili seçiminde Millet İttifakı’na, oy vereceğim. Daha açık söylemem gerekirse İbrahim Şenel’e oy vereceğim. Kendisine desteğim tamdır. Başarılı olacağına inanıyorum.”

ATAMAN; “KAPIKULU DEĞİLİZ, ÇARESİZ DE DEĞİLİZ…”

“Denizli Halkının bu seçimde İthal Milletvekili Adayı girişimlerine son vermesini bekliyorum. İbrahim Şenel’in Meclis’te, Yerel Yönetimler ve Sağlıklı Kentleşme konularında çalışmalarda bulunması yararlı olacaktır. Bu konularda kendisine her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Önümüzdeki dönem ülkemizin yeniden doğuşuna ve geçen 20 yılda yaratılan tahribatın onarılmasına, ekonominin rayına oturtulmasına tanıklık edeceğiz. Yine önümüzdeki 5 yıllık dönem içinde Türkiye’ye Avrupa Birliği’nin kapıları açılacaktır. Bunun hazırlıklarının yapılmasında İbrahim Şenel’e de önemli görevler düşecektir. Artık Türkiye geleceğini, Atatürk’ün işaret ettiği gibi Batı’da bulacaktır. Kısacası ben, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin tanıdığım bildiğim bu toprakların evlâdı Milletvekili Adayı İbrahim Şenel’e oy vereceğim. İbrahim Şenel’e hem seçim çalışmalarında, hem de 14 Mayıs sonrası TBMM çalışmalarında başarılar.”

SÜLEYMAN BOZ;

İYİ PARTİ’NİN DENİZLİ ŞANSI; İBRAHİM ŞENEL…

“SİYASETE KAZANILMASI GEREKEN BİRİ, FEVZİ OĞLU İBRAHİM ŞENEL!”

“Rahmetli Fevzi Şenel ile 1989-94 döneminde Denizli Belediye Meclisinde çalıştım. Daima komisyonların başkanı bendim. O dönemin meclis üyeleri devedişi gibi kişilerdi. Meslek, isim, saygınlık, iş, sahibi.. Gültekin Okay Salgar, Mehmet Kocabay, Ali Aygören, Hilmi Yağcıoğlu, Osman Besli, Abdullah Şavkı, Ali Yavuzçehre, Mustafa Ali Çetin.. En gençleri de bendim. Bu kişilerin çoğu sonradan bir yerlere geldi. Sanayi Odası Başkanı, Belediye Başkanı, başkan ve vekil adayları oldu. Giyim, kuşak, hitabet, donanım, insan ilişkileri açısından da liyakatli insanlardı.”

“İBRAHİM ŞENEL, PIRILTILI GENÇLERDEN BİRİYDİ”

“Avukat Fevzi Şenel abi de müstesna kişiliklerdendi. Oturaklı, beyefendi, yerinde konuşan, adil, vakur. Ama güleryüzlü, sevecen de.. Ne yazık ki dönemi kapatamadan onu bir trafik kazasında kaybettik. Denizli değerli bir hukukçu, siyaset adamı ve Çelebi gönüllü bir evladından yoksun kaldı. Fevzi abinin üç oğlu var. Mimar İbrahim Şenel Fevzi abinin ortanca oğlu. Mimarlığının ilk dönemlerinde Ali Aygören başkandı. 2004 yılında büyüklerimiz ve genç mimarlar “kenarda durmamamı, Mimarlar Odası Başkanı olarak sorumluluk ve görev üstlenmimi” talep edince, herkesi kucaklayan, mimari ve kentsel çözüm odaklı, mimarları kazandıracak genç bir ekip oluşturarak yola çıktım. İbrahim Şenel de bu pırıltılı gençlerden biriydi. Bizim oluşturduğumuz çizgi, ekol odada uzun dönem sürdü. Ben, İbrahim, Cüneyt, Suat ikişer dönem başkanlık yaptık. Gençler yetişti. Gençlerin önünü tıkamak bana yakışmazdı. İbrahim’in kurnazlıkları yoktur. Saftır, temizdir, çalışkandır. Görev adamıdır. Üstlendiği işi 4×4’lük yapar.. Bu yapısıyla daha çok uygulamacıdır. Siyasete kazanılması gereken biri İbrahim.. Başarılar diliyorum..”

ALİ MARIM;

İYİ PARTİ’NİN DENİZLİ ŞANSI; İBRAHİM ŞENEL…

“BU ADAYLIK İBRAHİM İÇİN ADETA BİR VEFA GÖREVİ”

“İbrahim Şenel’in babası Fevzi Şenel saygı duyduğum, takdir ettiğim düzgün bir politik isimdi. Belediye Meclisi’nde onunla çok güzel günlerimiz oldu. Meclisteki önerileri, yaklaşımları ve desteği bir belediye başkanı olarak bana her zaman güç vermiştir. Ailesini ve evlatlarını çok iyi tanırım. Ancak Fevzi Şenel’i en verimli döneminde talihsiz bir kazada kaybettik. Eğer yaşasaydı; şu anda siyaset dünyasının (Denizli’de ve Türkiye’de) önde gelen isimlerinden biri olurdu. İbrahim Şenel’in; ‘babalarının vefatından dolayı yarım kalan siyasi misyonunu’ sürdürme kararını takdirle karşılıyorum. İbrahim de ‘düzgün ve mesleğinde başarılı, parlak’ bir kardeşimiz. Saygılı, oturaklı sevdiğimiz bir evladımız. Siyasi hayatında başarılar diliyor ve babasının politik misyonunu kaldığı yerden sürdürdüğü için bir kez daha kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi