İyi Parti Çivril İlçe Teşkilatı üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Ahmetçikte piknik düzenledi.

İyi partililerin büyük ilgi gösterdiği organizasyona İlçe Başkanı Celal Kadri Tort ve parti üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril Belediye Meclis üyesi Tunay Yazıcı da katıldı.

Düzenlenen piknik ile parti için birlik ve beraberliğin pekiştirilmesinin amaçlandığını ifade eden İyi Pati Çivril İlçe Başkanı Celal Kadri Tort “İlk kez düzenlediğimiz bu organizasyonla İYİ arkadaşlarla birlik ve dayanışma toplantısı yapalım dedik. Bunun da İYİ olduğunu düşünüyorum. Biz Millet ittifakı arkadaşları da davet ettik. Millet İttifakı olarak Elvan Çakmakçı, Turgay Aslan, Tunay Yazıcı teşrif ettiler. Biz de bundan onur gurur duyduk. İyi Partinin Çivril’de bir ivme yakaladığını düşünüyorum. Bunu en son milletvekili seçiminde de gördük. Buradaki pikniğimize de katılımdan oldukça memnunum. Bu ilkti ama bunu gelenekselleştirip devamını getireceğiz. Her üç ayda bir dayanışma günü yapmayı düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın da istekleri bu yönde. Biz de yapacağız inşallah. Herkes eşi ve çocuklarıyla birlikte katıldı ve çok samimi bir ortam oluştu. Pikniğimizde çok siyaset konuşmadık, zaten hem siyasetten hem de günlük hayatın koşuşturmacasından biraz uzaklaşmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Malumunuz düğün, sünnet, nişan döneminde olduğumuz için çoğu arkadaşımız katılım sağlayamadı. Ancak gönüllerinin bizimle olduğunu düşünüyorum. Katılan, katılamayan arkadaşlarımıza en içten dileklerimizle teşekkür ediyorum. Biz İYİ bir aileyiz” dedi

Yapılan organizasyona katılımdan memnun olduğunu dile getiren İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Huriye Çiftçi; “Birlikteliğimizi, beraberliğimiz daha da perçinlemek adına bugün böyle bir program düzenledik. Bu amaca ulaştığımız da görüyoruz. Gayet de güzel geçiyor. Katılım da oldukça güzel. Ellerinden geldiği kadar herkes iştirak etmeye çalıştılar. Millet ittifakı kurulduğundan beri hep birlik olmaya, birbirimize destek olmaya çalışıyoruz. Bu destek böyle oldu, böyle olmaya da devam edecek. Kadın kollarımız yeni kuruldu. İki üç haftalık bir geçmişi var. Bundan sonra geziler, piknikler, kahvaltı günlerimiz, aile ziyaretlerimiz, köy ziyaretleri onları yapmayı düşünüyoruz. Kadınlar her ortama daha çabuk girebiliyor, daha çabuk ısınıyor. Elimiz her yere daha çok uzanıyor. O yüzden kadınlarla birlikte olmaktan dolayı gururluyuz. Kadınlarımız bir tane.”

Bu toplantıların devamlı olması yönünde isteklerinin olduğunu belirten Millet İttifakı Çivril Belediye Meclis Üyesi Turgay Arslan; “Bu organizasyonda birlik ve beraberliğin önemini vurgulamaktı ve amacına da ulaştı. Bunu ayda bir yapmak istiyoruz.” dedi.

İYİ Parti Çivril İlçe Teşkilatının hazırlamış olduğu birlik beraberlik pikniğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Millet İttifakı Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı; “İyi Parti mesirelik alanda birlikteliği, beraberliği oluşturmak adına bizi çağırdılar. Arkadaşlarımız çok güzel bir organizasyon düzenlemiş. Davet ettiler biz de katıldık Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, sabah erken saatte gelen buraları işgal eden arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bugün bizi çok güzel ağırladılar.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin dayanışma adına böyle organizasyonlar yapıp yamayacakları konusunda yöneltilen soruya Yazıcı; ” Ben biliyorsunuz Belediye Meclis Üyesiyim. Bu iş bir örgüt işidir. İlçe Başkanım, Yönetim Kurulu üyeleri karar verir. Bizler de ancak destek vermekle devam ettiririz diye düşünüyorum. Benim tasarrufumda değil. Bu tarz birlikteliği beraberliği en azından birbirimizi daha yakından tanıma şansı buluyoruz. Aileleri tabi ki bu siyasetin öngörülerinden bir tanesi de birlikteliktir. Tabi ki düşünce olarak yapı, kişi olarak bu birlikteliği her şekilde her alanda olmalıdır diye düşünüyorum. Sizlere de bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde cevap verdi.

Millet İttifakının tek çatı altında bulunduğunu ifade eden Millet İttifakı Çivril Belediye Meclis Üyesi Elvan Çakmakçı; “Amacımız İyi Partideki birlikteliği daha çok kaynaştırmak . İnsanları yaz sezonunda bu piknik alanında buluşturmak, güzel bir zaman geçirmek. Cumhuriyet Halk Partisi arkadaşlarımızı da davet ettik. Millet ittifakı olarak tek çatı altındayız. Birlik ve beraberlik duygularımız arttırmak için bu tarz etkinlikleri daha sık yapmayız. Gelemeyen arkadaşlarımız da var. Biliyorsunuz şu dönem düğünler çok fazla ve herkesin de programları vardı. O yüzden katılamadılar. Ama çok güzel oldu. Teşekkür ediyorum Celal Başkanımıza böyle bir organizasyonu yaptığı için, gelen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Güzel bir gün oldu.” Şeklinde konuştu

İYİ Parti’nin kapsatıcı ve birleştirici bir parti olduğunu vurgulayan İyi Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren; “Amacımız birlik ve beraber. Bizler İYİ insanların birlikte olduğu bir partiyiz. Hiç birimizin bulunduğu görevlerden hiç bir tasarrufu , isteği yok. Memleket millet için görev alan kişileriz. Bütün partili arkadaşlarımız da aynı düşünce içerisinde. Burada birlik ve beraberlik organizasyonu içerisinde devam ediyoruz. Her partiden arkadaşlarımız dostlarımız var. Bizlerin kimseyle bir sorunu yok. Kapsayıcı, birleştirici bir partiyiz. Her partiden arkadaşlarımız dostlarımız var. Bizlere gönül veriyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz.”

Denizli den eşiyle birlikte gelerek organizasyona katılan bir önceki dönem İyi Parti İl Başkanı Hasan Akgün Konuşmasında Öz ve öz Çivril’in Yuvaköy Mahallesinden olduğunu vurgulayarak; “En az haftanın iki günü Çivril’e gelemeden yapamıyorum. Pikniğe davet edilince geldik. Ayrıca bu tür katılımların, bu tür etkinliklerin siyasi partiler de dâhil yapılması gereken bir unsur. Motorun soğumamasını gerekiyor. İnsanların devamlı bir iletişim halinde olmalı. Piknikte de aynı birlikteliği ve etkileşimi gördüm. Ortam da çok güzel.”dedi.

Siyaset denilen olgunun dört duvar arasına sıkıştırılmaması gerektiğini, halkın bulunduğu ortamlarda halkla iç içe olmanın güzel bir şey olduğunu, yılda değil ayda bir yapılması gerektiğini ifade eden Akgün; “Siyaset bir erkek hegemonyasından muzdarip. Benim gördüğüm o. Burada ki ortama baktığımda herkesin ailesi çocuğu ile birlikte geldiğini gördüm. Erkek olarak kahvehanede, sokakta, dışarıda siyaseti yapabiliyoruz ama burada bayanların da bunun içerisine olduğunu politika yapabildiklerini gördüm. Çok güzel bir organizasyon olmuş. Teşekkür ediyorum.” dedi.

Siyasi gündemden uzak, streslerin atıldığı programda hem oyun oynandı hem de mangal keyfi yapıp, keyifli saatler geçirdiler.

Editör: Haber Merkezi