İyi Parti İlçe Başkanı Celal Kadri Tort ve Meclis Üyeleri Koray Eren, Elvan Çakmakçı ve Turgay Arslan’ın da bulunduğu kahvaltı da Çivril’de İlk yaşandı. İlk kez bir siyasi parti meclis üyeleri basın mensupları ile bir araya gelip fikir alışverişinde bulunularak sohbet etti.

“PARTİLERRİNE GERİ DÖNDÜLER”

İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren; “Millet ittifakında “Cumhuriyet halk Partisinde olan üyelerimiz partilerine geri dönsünler” diye bir genelge geldi. Önce İl başkanlarına oradan da ilçe başkanlıklarına gelen yazı akabinde Turgay Arslan ve Elvan Çakmakçı Cumhuriyet Halk Patisinden istifa edip partilerine geri döndüler. İttifakımızda bir sıkıntı yok, halen ittifakımız daha devam ediyor.” Dedi.

“Belediye de son zamanlarda Meclis toplantılarında koltuk sorunu yaşandığı İddia ediliyor onunla ilgili problemler aşıldı mı yoksa devam ediliyor mu?” sorusuna Eren, “Belediyenin ön gördüğü bir oturma düzeni bu. Bu şekilde ön görülmüş. Biz de bize gösterilen yere oturduk. ” şeklinde yanıt verdi.

Belediye meclis toplantılarına iyi hazırlanmadan gidildiğinin göründüğünü belirten basın mensuplarına meclis üyeleri şöyle yanıt verdi;

“Bundan sonra dersimize daha iyi çalışacağız kendi aramızda da bu meseleleri konuştuk. Daha dikkatli olup birlik ve beraberlik içinde olduğumuzun görüntüsünü vereceğiz. Bundan sonra kendi partimizde olduğumuz için daha rahat hareket edebileceğiz.

Daha tecrübesiziz yeni başladık, biliyorsunuz. Aynı şeyin farkındayız, arkadaşlarla da konuştuk son dakikada değil de bir gün öncesinde neyse verilen gündemler kendi aramızda bir araştırılması yapılıp, değerlendirilip ondan sonra çıkıp konuşmanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz.”

Ne kadar İttifak içinde olsanız da mecliste CHP’nin aldığı bütün kararlara siz de onay verecek misiniz? sorusuna yanıtları ise şöyle oldu;

“Partimizin kendi görüşüne göre evet ya da hayır diyeceğimiz şeyler olacak. Her denilene evet her denilene hayır deme gibi bir lüksümüz yok. Onlara göre farklıdır bize göre daha farklıdır bakış açımı. Bazı kararlarda iki tarafta evet diyebilir. Bazı karalarda karşılıklı evet ya da hayır gelebilir. Çivril lehine olanlar da tabii ki evet diyeceğiz. Ama içimizde bir şüphe varsa bizi tatmin etmeyen cevaplar varsa buna hayır deme hakkımız da çok doğal. Sonuçta Millet ittifakı iki partinin de birleşimi. Ama tamamen bir bütün değil. Tam bir CHP ya da İYİ Parti değil. İkisinin de halen farklı fikirleri ve farklı duruşları var. O yüzden Çivril için ne

Editör: Haber Merkezi