Çivril Belediyesi Nisan Ayı meclis toplantısı tamamlandı.

3 Nisan Pazartesi günü yapılan birinci birleşim birinci oturumunda gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısı, 5 Nisan Çarşamba günü yapılan ikinci birleşim ile tamamlandı. Muhalefet meclis üyelerinin 2022 yılı Faaliyet raporunun yasaya aykırı olduğunu belirttiği toplantı sert tartışmalarla tamamlandı.

Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya CHP’li meclis üyesi Nuran Şafak mazereti sebebiyle katılmadı. Plan Bütçe ve İmar Komisyonuna gönderilen gündem maddelerinin oylanmasının ardından 2022 yılı Faaliyet Raporunun oylamasına geçildi.

İTİRAZLARA RAĞMEN OYLANDI

Faaliyet raporu okunmasından önce meclis başkanı Niyazi Vural meclis başkanlığını Meclis Başkanvekili Latif Selçuk’a teslim etti. Latif Selçuk meclis başkanlığında yapılan toplantıda Belediye başkanı Niyazi Vural 2022 yılı faaliyet raporunu okudu. 2022 yılında Çivril Belediyesi tarafından gerçekleşen faaliyet ve yapılan çalışmaları Birim ve Müdürlükler bazında anlatan Başkan Niyazi Vural Çivril Belediyesi olarak Tarım ve Kültürel faaliyetlere öncelik verdiklerini belirtti.

İTİRAZLARA RAĞMEN OYLANDI

CHP’li Semih Dere; “Yaptık dediğiniz birçok projeye başlamadınız”

Başkan Niyazi Vural’ın Faaliyet Raporunu okumasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Semih Dere faaliyet raporunun hatalı olduğunu belirterek “2022 yılının faaliyet raporunda geçmiş yılların acemiliği ve hatalarının devam etmesi bizleri üzmüştür” dedi. CHP Grup Başkanvekili Semih dere konuşmasında faaliyet raporunda ‘2022 yılında yapıldı’ olarak belirtilen birçok projenin 2023 yılında başladığını belirterek “2022 yılı Faaliyetleri içinde Haydan mahallemizde yapıldı diye belirttiğiniz Geleneksel spor sahasının sözleşmesi 2023 yılı Ocak ayında imzalanmıştır. Bunun gibi birçok faaliyetiniz aynı geçen yıllarda olduğu gibi sadece sayfa doldurmak amacıyla buraya yazılmış. Kitapçığın önsözünde yapıldı dediğiniz birçok çalışma, birimlere ait çalışmalarda yine kendi elinizle yapılmadığı şeklinde yazılmıştır. Faaliyet Raporunuzda araç sayısı ile ilgili hatalar ve tutarsızlıklar vardır. Zabıta biriminin çalışmalarında kaçak binalarla ilgili detaylı bilgi verilmemiştir. 2022 yılında kar yağmamasına rağmen faaliyet raporunuzda karla mücadele yapılmıştır denilmiştir. Kaçak yapılarla ilgili kaç inşaat tespit edildi, kaçına ceza uygulandı, kaçı savcılığa bildirildiği konusunda bilgi verilmemiştir. Tüm eksik veriler ve eksiklerden dolayı Faaliyet Raporunun gelecek ay yeniden görüşülmesini uygun görüyoruz” dedi.

İTİRAZLARA RAĞMEN OYLANDI

İYİ Partili Koray Eren ; “Fotoğraflar işlerin yapılmadığının belgesi olmuş”

İYİ Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanı Koray Eren’de yaptığı konuşmada şeffaflık samimiyet göstergesidir diyerek faaliyet raporunun eksik ve hatalarından bahsetti. Eren konuşmasında Faaliyet Raporunda kullanılan fotoğrafların iş yapılıyor diye konulduğunu belirterek “İş yapılıyor diye kitaba konulan fotoğraflar aslında işlerin yapılmadığının belgesi olmuş. Ayrıca Belediye faaliyeti olmayan işlerin yapıldı diyerek 2022 Faaliyet Raporunda olması etik değil” dedi.

Başkan Vural, “Olumlu Eleştirileri Kabul Ediyoruz”

CHP ve İYİ Parti Meclis üyelerinin yaptığı konuşmalara karşın cevap veren başkan Niyazi Vural 2022 yılı faaliyet raporunda eksik ve hataların olduğunu kabul ederek “hazırlanan raporda eksik ve hatalar var, olumlu eleştirileri kabul ediyoruz. İlgili arkadaşlar belirttiğiniz konularda gerekli notları aldılar. Hata ve eksikler giderilecek ve önümüzdeki Faaliyet Raporu eksiksiz ve hatasız olarak hazırlanacak” dedi.

Dere,“Kanunsuz bir Raporu oyluyoruz”

Başkan Niyazi Vural’ın konuşmasının ardından tekrar söz alan CHP grup başkanvekili Semih Dere “faaliyet raporunda hata ve eksiklerin olduğunu kabul ediyorsunuz. Faaliyet Raporu kanunen açık anlaşılır, eksiksiz ve doğru bilgiler içerecek şekilde hazırlanması gerekir bunun da farkındasınız. Hazırlanan 2022 yılı Faaliyet Raporunun kanunda belirtilen şekilde olmadığını da biliyorsunuz ve bu raporu oylamaya sunuyorsunuz. Biz diyoruz ki bu rapor tekrar hazırlansın hata ve eksikler giderilsin kanuna uygun hale getirilsin ve meclise o şekilde gelsin şu an yapılacak bir oylama kanuna uygun olmayan bir raporu oylamaktır” dedi.

Tartışmaların Ardından 2022 Yılı Faaliyet Raporu Ak Parti Ve MHP’nin Oyları İle Kabul Edildi

Semih Dere’nin konuşması sonrası meclise açıklama yapan Meclis başkanı Latif Selçuk “birkaç fotoğraf hatası var diye Faaliyet Raporu yeniden yapılmaz. Biz oylamaya sunuyoruz” dedi.

Latif Selçuk’un konuşmasına tepki gösteren İYİ parti Grup başkanı Koray Eren “sayısal çoğunluk var diye bu şekilde konuşmanız uygun değil. Azınlığa düştüğünüz zamanda böyle konuşacak mısınız?” diye tepki gösterdi.

CHP’li Belediye meclis üyesi Nuri Özen’de Latif Selçuk’un tavrına tepki göstererek “yaptığınız kanun ve terbiye dışı” dedi.

Yapılan Konuşmaların ardında oylanan Faaliyet Raporu AK parti ve MHP’li meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle Oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi