Vatandaşların korkulu rüyalarından biri haline gelen ülkemizde ‘Sarı Kız’ adıyla bilenen ‘camel spider’ isimli örümcek etle beslendiği, güçlü çeneleri sayesinde et parçalarını kolayca koparıp yiyebildikleri söylendiği için mahallede endişeye neden oldu.
Yetkililerden çözüm beklediklerini belirten mahalle sakinleri; “TOKİ’de yeni dairelerimize taşınmanın mutluluğu örümcekle gölgelendi. İnternetten baktık ve bu örümceğin bir insanı bile öldürebileceğini gördük. Bu konuda çok büyük endişelerimiz var. Kapıyı pencereyi açmaya korkar olduk. Çocuklarımız kapı önünde oynarken bir örümcek tarafından ısırılma tehlikesi var diye evden çıkarmıyoruz. Pandemi bizi eve kapatırken şimdi de örümcek kapattı. Yetkililerin bu sorunumuza bir çözüm bulmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştular.
İnternette bilgi kirliliği nedeni ile doğru bilgiye ulaşamadıklarını kaydeden vatandaşlar, “İnternette bu örümceğin zehirli olmasa da ısırdığı yeri çürüttüğü hatta bir insanı bile öldürebileceği yazarken bazı sitelerde farklı bilgiler yer alıyor. Endişe içinde yaşamak istemiyoruz. Doğru bilgiyi ilçemiz yetkililerinin kamuoyuyla paylaşmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandılar.

ISIRDIĞI YERİ ÇÜRÜTÜYOR MU?

Editör: Haber Merkezi