Çivril Işıklı gölü flamingolar ile renklendi. Görenlerin hayranlıkla seyrettiği yüzlerce flamingo göç yolu üzerinde bulunan Işıklı gölüne geldi. Afrika yolu üzerinde her yıl ışıklı gölüne gelen kuşlar yaklaşık 20 gün dinlendikten sonra yollarına devam ediyor. Flamingoların Işıklı Gölü’ne geliş tarihini bekleyen birçok doğa – kuş ve Fotoğraf sever flamingoların göle gelmesiyle Beydilli’ye akın etti. Tatlı su gölü olan ve zengin biyolojik çeşitliliğe sahip Işıklı Gölü, Kufi Deresi, Işıklı Pınarları, Büyük Menderes, Akçay Deresi ve yer altı suları ile besleniyor.
“FLAMİNGOLARIN YAPTIĞI GÖRSEL ŞÖLEN İNSANA HUZUR VERİYOR”
Flamingoların görsel şölenini izlemeye gelen vatandaşlar; “ Flamingoların geldiğini sosyal medyada yapılan canlı yayın ve fotoğraflardan gördük. Hemen arabalara atlayıp göle geldik. Flamingoların yaptığı görsel şölen insana huzur veriyor. Özellikle iki flamingonun yaptığı kalp inanılmaz. Hem fotoğraf severler için hem de vatandaşlar için farklı bir aktivite oluyor. ”ifadelerini kullandı.
“FLAMİNGOLARIN MANZARASINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİK”
Fotoğraf severler ise arşivlerinde farklı bir kare yer alacağı için mutlu olduklarını vurgulayarak; “Fotoğraf çekmeyi seviyoruz. Her kare fotoğrafın anlamı ayrı bir özellik taşıyor. Burada bugün hem gün batımı hem de gündüz flamingoların o eşsiz manzarasını ölümsüzleştirmeye çalıştık. Bir kare fotoğraf için saatlerce bekledik ama beklediğimize değecek kareler yakaladık. Gölde yaptıkları görsel şölenin verdiği haz anlatılamaz. “dedi.

Editör: Haber Merkezi